La Casa del Rellotge recorda la lluita veïnal a Can Farrero

NATÀLIA MORALES VALENTÍ|

Aquest 24 d’Abril, com a part de les jornades dedicades als 30 anys d’història de la Casa del Rellotge, el centre cívic ha acollit la presentació d’una època que va marcar el barri de La Marina: la reivindicació pel jardins de Can Farrero.

El barri de La Marina des dels seus orígens ha estat un barri treballador i reivindicatiu, i només cal fer una ullada al cas Farrero per demostrar-ho. Abans que al parc es poguessin celebrar festes infantils o sardinades, els nostres pares i avis van manifestar-se i no van descansar fins a aconseguir un espai del qual poder-ne fer ús tots, des dels més petits als més grans. Avui, 40 anys després de que el parc que actualment envolta la Casa del Rellotge s’inaugurés, el centre cívic ha preparat una jornada d’aprofundiment en el coneixement del moviment veïnal de l’època.

Tal i com es va produïr a la inauguració de l’exposició “Can Farrero” del 14 de Març, l’acte ha estat dirigit per Oriol Granados, un gran coneixedor sobre el tema que alhora que ha explicat al públic com va ser aquella reivindicació, ha anat mostrant documents i fotografies autèntiques de l’època. A més, la gran majoria dels assistents han estat veïns del barri que han viscut en aquells temps, per tant han pogut explicar anècdotes de primera mà. Ha esta un intercanvi d’informacions molt interessant.

Els propers dies tindran lloc les últimes trobades sobre Can Farrero. La Casa del Rellotge convida a tots aquells veïns que tinguin material com fotografies o documents gràfics, a mostrar-los, posar-ho en comú i poder recordar tots junts la història dels nostres barris.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.