Guinea Equatorial i l’adoració de la verge Bisila a les jornades culturals Guineo-Catalanes

El cap de setmana del 13 i 14 d’abril es van celebrar les Jornades Culturals dedicades a Guinea Equatorial a la biblioteca Francesc Candel, que anaven a càrrec de l’Associació Guineo Catalana Bisila.

El divendres, 13 d’abril a les 19h, es va projectar la pel·lícula Palmeras en la nieve, un film de l’any 2015, dirigida per Fernando González Molina que tracta sobre la Guinea Equatorial quan encara era una colònia espanyola.

El dia següent, a les 11h es va visualitzar el Documental etnogràfic Mmë Bisila, de Roger Canals i Celeste Muñoz. El documental tracta sobre el culte a la Mare de Déu de Bisila a Guinea Equatorial i a Catalunya en l’actualitat.

Judit Raso, presidenta de l’Associació Guineo Catalana Bisila, ha valorat aquestes jornades com “molt positives” i assegura que repetiran segur. En la projecció de la pel·lícula de González Molina va haver-hi unes 40 persones, mentre que pel documental va haver-hi unes 30. “Estem molt contents de com han sortit les jornades, i estem segurs que repetirem i farem més coses. És una oportunitat per donar-nos a conèixer a nosaltres i la nostra cultura. Estem molt agraïts a la Biblioteca Francesc Candel per donar-nos aquesta oportunitat”.

Tot i això, Raso va esmentar que van trobar a faltar altres entitats durant els dos dies. “Quan una entitat ens convida a un acte, algun representant de la nostra associació sempre hi va, però aquest cop nosaltres hem trobat a faltar aquesta representació per part de les altres entitats. Sempre coincideixen altres activitats al barri, i per això molta gent falta en algun dels actes que es fa”.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.