Assemblea anual de l’Associació de Mitjans de Comunicació Local

Nova Junta Directiva i l'ambició de seduir encara més la implicació del jovent

Assemblea AMCL
El ple de l'Assemblea de l'Associació de Mitjans de Comunicació Local.

El dissabte, 13 d’abril, l’Espai Veïnal Química acollia l’Assemblea General de l’Associació de Mitjans de Comunicació Local (AMCL), un espai en què l’entitat ret comptes als associats i on s’informa i es dibuixen les línies estratègiques a continuar cada any. Enguany, a més, el plat fort de la trobada era renovar la Junta Directiva, ja que l’actual porta 4 anys, des del 2019 fins aquest 2024.

Així, a les 11 del matí la presidenta Yohany L. Ayala l’iniciava amb l’informe de la situació i la presentació de la memòria econòmica i el Pla d’activitats. Joan Antoni Reyes, director de l’emissora, va destacar els nous programes i la vinculació de diversos col·lectius de la Marina. Igualment feia referència a la importància de la feina que cadascú fa per sumar valor i fer possible el projecte. I cedia la paraula a la Victòria Posadas, qui participava com a tècnica de so.

Prenia la paraula, l‘Ignacio O’Connor, del programa Himalàia, que aborda l’actualitat amb ironia i sentit del humor. I continuava la Mariví Cortés explicant l’impacte del programa Dicen, que posa en qüestió els prejudicis socials que pateix el poble gitano i el segueixen pel Facebook fins a Andalusia.

I ja a l’hora dels comptes el tresorer, Vicente Masip, destacava el fet de tancar la gestió amb la balança d’ingressos i despeses equilibrada, tot i el repte de millorar el finançament i les condicions de les persones treballadores.

Joan Antoni Reyes destacava la importància de la feina que cadascú fa per sumar valor i fer possible el projecte


A continuació, s’ha d’escollir nova junta directiva i Pedro Ayesa és proposat com a nou president de l’Associació, mentre també s’incorporen nous vocals, com és el cas d’en Xavier Callejas, la Marina Franco, Javier Artiga i Rubén Cruz.

Ayesa, és advocat de formació i empresari vinculat a diverses iniciatives. A l’emissora presenta i dirigeix el programa Peter Plugged des de fa uns quants anys. Per facilitar la transició, la Yohany L. Ayala continuarà a la Junta com a vicepresidenta.

L’Assemblea intervé i els fa confiança. Pedro Ayesa agraeix l’oportunitat i expressa la voluntat de “donar-ho tot perquè l’Associació pugui tirar endavant”. Parlen també els nous vocals. D’una banda, Xavi Callejas explica que per ell és un gust participar-hi perquè de petit havia fet ràdio a l’emissora i ara té l’oportunitat de contribuir des de la seva formació amb un projecte que manté el caràcter i la filosofia de barri. D’altra banda, Marina Franco, manifesta la predisposició de contribuir de totes les maneres possibles a aportar en l’objectiu que el barri no es quedi enrere en cap camp.

Pedro Ayesa: “El meu compromís és donar continuïtat a la bona dinàmica i situació de l’AMCL. I sobretot l’oportunitat de què tothom pugui contribuir-hi”


També intervenen membres de l’AMCL que renoven el seu càrrec, com ara l’Emilio Hormias. “La Marina i l’AMCL han aconseguit crear un espai de llibertat, en què tothom contribueix sempre pensant en el bé comú, una manera que fer que val la pena mantenir, ja que fa possible que tots treballem des de la comoditat, la complicitat i els camps professionals diversos”

Altrament, l’Abdó Florencio destaca la bona feina feta i la predisposició per continuar col·laborant amb l’equip nou de persones que entomen el lideratge. Igualment, en Dionisio Puerto reflexiona sobre la funció de l’AMCL; la importància de gent que treballi des del compromís i l’obertura a aplegar tota mena de sensibilitats socials. En aquest mateix sentit, Javier Artiga creu que cal continuar en el camí fet fins d’ara i agraeix a tot l’equip l’esforç portat a cap, i a la presidenta sortint, per “la bona manera de fer”.

En aquest moment, Aleix Diz fa un incís, i demana col·laboració a l’hora de reclamar que l’Ajuntament faci un homenatge a Idelfons Cerdà a la plaça Cerdà. Incís fet, Rubén Cruz explica la campanya de noms que l’AMCL vol promocionar perquè tothom hi participi al procés de triar noms per als carrers del Prat Vermell. “No hi ha gaire temps i això apressa”. Li fa costat la Yohany L. A., i es consensua el compromís d’implicar-s’hi a fons.

Emili Hormias: “La Marina i l’AMCL han aconseguit crear un espai de llibertat, en què tothom contribueix sempre pensant en el bé comú”


En aquest moment, la presidenta destaca la labor de l’entitat amb els joves, ja que la filosofia ha estat donar l’oportunitat laboral a professionals júniors; els cedeix la paraula.

En Pau Llopis explica l’enriquidor de l’aprenentatge i comenta el bon ambient i la feina que fem entre tots/es. També hi participa l’Alejandro Flores, qui comparteix la seva experiència en l’Associació i els seus mitjans, on hi ha exercit tant al diari com a la ràdio. “Allò après aquí m’ha valgut per aplicar-ho a tots els camps de la vida”, diu. Finalment, d’entre els joves, parla la Victòria Santiago Cortés, qui col·labora al programa Dicen fent-lo més atractiu; busca temes, pacta entrevistes…

Així, la nova junta directiva queda aprovada per unanimitat. Es deixa obert el torn de paraules, i el Josep Vicens, del programa de cultura catalana, Arrels, posa la nota crítica. Reclama més diaris, amb més pàgines i valorar una “periodicitat més breu, quinzenal podria ser”.

Pau Llopis va destacar l’enriquidor de l’aprenentatge, el bon ambient i la feina feta entre tots/es


Seguidament, es presenta la proposta de modificació de les quotes de les persones associades, amb preus diferents en funció de l’edat i la situació laboral dels contribuents.

La voluntat és no limitar la participació en el pagament d’una quota, estrictament, així, es diu, en aplicació de l’article 11 dels estatuts de l’AMCL les noves quotes són: la primera, quota estàndard (15 €/mes), la segona, d’estudiants, aturats/es o joves (15 €/any), la tercera, per a jubilats/es i pensionistes (5 €/mes) i la quarta, la d’aportació voluntària (el que es vulgui i es pugui contribuir-hi).

Alejandro Flores: “Allò après aquí m’ha valgut per aplicar-ho a tots els camps de la vida”


De l’assemblea hi van participar 26 persones, de les quals 7 dones i 19 homes. Hi ha cinc companyes que es van excusar per compromisos laborals o familiars. Sí, aquí també l’Associació és fidel reflex de la realitat i els reptes feministes que tenim. Són les 13 hores i tanca la sessió el nou president, Pedro Ayesa: “el meu compromís és donar continuïtat a la bona dinàmica i situació de la qual gaudeix l’AMCL. I sobretot l’oportunitat de què tothom pugui contribuir-hi”. Visca la premsa lliure i els mitjans de barri!

Fotografies: Alejandro Flores

1 COMENTARI

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.