Arranquem

Dinamitzadors de Memòries Col·lectives. https://media-edg.barcelona.cat/wp-content/uploads/2024/01/24190549/2147483648_-216005.jpg

Viquis, petites victòries contra el gegant Oblit

Pel Rubén Cruz

El dimarts 27 de febrer, l’Eix de Cultura i Memòria de la Marina ha convocat les entitats de barri a una reunió a la Biblioteca Francesc Candel. Hi vam tractar tres temes: la propera posada a punt dels projectes al voltant de Memòries Col·lectives, l’exposició fotogràfica de la Marina del Prat Vernell i la necessitat de posar nom a carrers i places del nou barri.

Memòries Col·lectives aplega activitats virtuals a través de la seva pàgina web Memòries Col·lectives | dels barris de la Marina (memoriescollectives.barcelona), que qualsevol de nosaltres podem completar en línia moderada pel Casal de barri La Vinya, i ara també físiques en forma de carretó, el préstec del qual a les entitats interessades serà gestionat des de la Biblioteca Francesc Candel.

Amb motiu de la forta remodelació del barri de Cases Barates dins la Marina del Prat Vermell, ens demanen al veïnat que n’aportem fotografies amb prou qualitat gràfica per una exposició que haurà de coincidir amb la Festa del barri. Tothom és convidat a participar-hi, fins i tot l’Arxiu del Districte amb el seu material.

Per acabar, la Marina del Prat Vermell obre nous carrers i places que necessiten un nom propi. Tot el veïnat és convidat també a proposar-ne fins a 13, amb dues condicions: que tinguin relació amb alguna de les memòries del barri –agrícola, obrera, feminista…—, i que se’n puguin documentar dades biogràfiques i de context local o també històric.

Des del Programa d’Acompanyament Comunitari La Marina del Prat Vermell facilitaran la presentació de candidatures a l’Ajuntament, però hem d’anar pensant noms i dades que els avalin per decidir per majoria de vots la selecció del veïnat. Per això, en aquest espai de La Marina i amb la vostra col·laboració anirem proposant noms i una breu ressenya de cada candidatura que podreu anar-hi completant en comentaris.

Posa una viqui a la teva faixa i la llençarem plegats. Sigues Viqui.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.