Les startups de la Incubadora Logística 4.0 del CZFB aixequen 13,6 milions d’euros el 2023

Barcelona, 13 de desembre de 2023.– El Consorci de Zona Franca de Barcelona (CZFB) i la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç han presentat avui els resultats financers i les fites tecnològiques de la primera incubadora d’Espanya dedicada a la Logística 4.0, realçant els 13,6 milions d’euros que estan en procés de tancar o ja han tancat les startups aquest 2023. El projecte, liderat pel CZFB amb el suport de la Fundació Incyde i el Fons Europeu FEDER, ha acollit 29 startups que desenvolupen les tecnologies més capdavanteres i ofereixen solucions, serveis i productes innovadors, enfocats en l’àmbit de la cadena de valor del sector logístic.

Les 29 startups d’aquest projecte, liderat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona, estan tancant o ja han tancat aquesta quantia en rondes d’inversió i/o d’ampliació de capital, rondes obertes de petició de capital, captació de fons públics i/o ajudes captades tant a nivell europeu com nacional, i inversions en R+D

Concretament, la Logistics 4.0 Incubator ha realitzat 2 calls d’àmbit internacional on s’han presentat 60 sol·licituds. Les 29 startups que estan incubades han aixecat 2,42M€ en rondes d’inversió, ampliació de capital tancades el 2023 o rondes obertes de petició de capital, a més d’una ronda de sèrie A per aconseguir 5 milions d’euros. 

Així mateix, les empreses de la Incubadora Logística 4.0 han tancat la captació de fons públics o ajudes captades, tant d’àmbit europeus com nacional per valor de 4,47M€ i 1,7M€ per invertir en processos de recerca. 

S’han creat 55 llocs de treball

Enguany les empreses emergents han contractat més de 50 persones, han tancat 324 nous clients i han rebut o en tràmit de rebre 45 reconeixements i premis

D’altra banda, durant aquest any les empreses emergents han contractat més de 55 persones, han tancat 324 nous clients i han rebut o en tràmit de rebre 45 reconeixements i premis, entre els quals hi ha el Premi SIL 2023 a la Millor Iniciativa Logística. Finalment, cal destacar les més de 1.000 visites que han rebut en la incubadora per part d’empreses i entitats, així com la participació en 7 congressos i fires (Tech Spirit 2022 i 2023, 4YFN 2022, SIL BARCELONA, BNEW, SMART CITY, DEEP TECH SUMMIT).

Des del CZFB acompanyen les startups, a més de finançament, en processos de mentories, d’innovació col·laborativa i oberta en més de 1.000m2. En aquest sentit l’ecosistema d’indústria 4.0 de referència a nivell mundial, el DFactory Barcelona, els ofereix un espai idoni per compartir, crear sinergies, generar networking de qualitat i desenvolupar noves tecnologies amb impacte social i econòmic. 

Javier Collado, director general de la Fundació Incyde, ha explicat que “ens enorgulleix haver contribuït a l’obtenció d’aquests destacats èxits. La participació de la Fundació INCYDE en l’ecosistema de DFactory Barcelona reforça el nostre compromís de proporcionar un entorn propici per a la col·laboració i la generació de noves tecnologies”.

“Els excel·lents resultats de la Incubadora Logística 4.0 és una mostra més del gran treball que s’està realitzant en totes les esferes per impulsar un hub logístic a Barcelona obert a la innovació, digitalització, el talent digital i la sostenibilitat. Des del CZFB tenim l’ambició de continuar consolidant aquest sector per tal d’augmentar l’impacte econòmic, creant teixit empresarial de qualitat amb un retorn positiu cap a la societat i la indústria”, ha declarat Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB. 

Per la seva banda, Blanca Sorigué, directora general del CZFB, ha afegit que “aquesta plataforma ofereix serveis de valor afegit al col·lectiu empresarial, científic i tecnològic, per dissenyar productes i processos innovadors que transformin la indústria logística cap a un sector més digital, connectat i eficient”. Els principals reptes que afronta aquest programa són millorar l’eficiència i la versatilitat dels processos productius, incentivar la innovació i desenvolupar el talent especialitzat, reorientar i diversificar alguns dels subsectors de la logística; així com impulsar i internacionalitzar les iniciatives incubades.

Fites tecnològiques desenvolupades per les empreses emergents

Aquest programa d’incubació té diferents focus en tecnologies emergents dins de la logística 4.0, com la impressió 3D, la robòtica i els magatzems automatitzats per optimitzar els processos, la Internet de les Coses (IoT), el Big Data per convertir les dades en insights de negoci, l’última milla (un element clau en el comerç electrònic); a més de la Intel·ligència Artificial (IA) o la logística verda.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.