CLD incorpora una planta fotovoltaica a Zona Franca per a proveir d’energia a la seva flota de vehicles elèctrics

CLD, l’empresa de serveis ambientals de Sorigué, ha instal·lat una planta fotovoltaica en el seu centre de treball de l’Hospitalet de Llobregat amb l’objectiu d’auto proveir d’energia a part de la seva flota de vehicles elèctrics. El delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, ha pogut conèixer tots els detalls d’aquesta important planta acompanyat per Francisco Ullod, director general de Ciutat de Sorigué, i Xavier Garcia del Río, director de CLD.

En total, la planta compta amb 94 punts de càrrega, que estan destinats a 37 equips de neteja i a 57 vehicles lleugers del contracte de recollida de residus i neteja viària de la zona oest de Barcelona, que comprèn els districtes de Sants-Montjuic, Les Corts i Sarrià- Sant Gervasi. La planta fotovoltaica consta de dues pèrgoles principals amb una potència elèctrica de 335 Kwp que genera una energia anual de 408 Mwh. La instal·lació es basa en la solució de software Dynamic load management (DLM), que permet carregar diferents vehicles elèctrics alhora de la forma més eficient possible.

Durant aquesta visita Pere Navarro ha destacat que “el CZFB continua molt compromès amb l’Agenda 2030 i amb l’aplicació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible en l’àmbit industrial. Aquesta planta fotovoltaica impulsada per CLD és una gran notícia perquè contribueix significativament a la nostra estratègia per incrementar l’eficiència energètica de la Zona Franca posada al servei de la regió, usant l’energia verda per una mobilitat de zero emissions”.

Por part seva, Xavier Garcia del Rio, director de CLD, ha explicat que “la instal·lació i posada en marxa d’aquesta planta fotovoltaica s’emmarca en la nostra vocació d’empresa innovadora i en la nostra recerca de solucions mediambientals sostenibles per als nostres serveis, els nostres clients i, sobretot, per a la nostra ciutat”.

Sorigué i l’eficiència energètica 

En línia amb la seva estratègia en energies renovables, el grup empresarial continua consolidant la seva aposta en el sector de l’autoconsum fotovoltaic, tant com àrea de negoci com en les seves pròpies instal·lacions.

Des de fa més de cinc anys, Sorigué ve duent a terme la instal·lació de plaques solars, principalment en edificis de habitatges, oficines, indústries i en l’últim any, en estacions depuradores d’aigua (EDAR). 

Logo CLD

Gràcies a aquesta aposta per  l’ús d’energia neta, el grup empresarial reforça el seu compromís per oferir serveis a la ciutat cada vegada més sostenibles.

L’ampliació de la flota de vehicles elèctrics i la instal·lació d’una planta fotovoltaica en aquest centre de treball contribueix a reduir la generació de gasos contaminants com el CO2 per aconseguir l’objectiu de zero emissions, en el marc dels seus serveis de neteja viària en la ciutat de Barcelona.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.