Pere Navarro reivindica el Consorci i el valor de la concertació per atraure el talent

El delegat de l’Estat al Consorci de la Zona Franca (CZFB), Pere Navarro, va reivindicar l’aportació d’aquesta entitat al progrés de la societat catalana i va posar en valor la concertació entre els agents privats i públics i entre formacions polítiques com la millor via per arribar a acords que atreguin el talent i  per consensuar com s´han d’abordar els reptes de la nova societat digitalitzada.

Navarro va protagonitzar el 22 de novembre a Barcelona un esmorzar-conferència del cicle Fòrum Europa que organitza Nueva Economia, acte en el qual va repassar les principals fites dels 102 anys d’història de l’entitat pública que ha definit com “una fàbrica d’oportunitats de futur” pel seu caràcter productiu i innovador.

Els reptes de 2019 pel Consorci

El delegat va anunciar que per gener de l’any vinent preveu inaugurar el Centre Europeu d’Alta Tecnologia 3DFactory Incubator, que gestionarà conjuntament amb la Fundació Tecnològica Leitat amb el suport de Fundació Incyde i dels fons europeus FEDER i que s’està construint a la seu corporativa del CZFB a la Zona Franca.

La convocatòria empresarial que va llançar el Consorci aquest estiu per ubicar-se en aquest centre ha rebut ja -el termini acabarà el 31 de desembre-, més de 30 peticions d’instal·lació per part d’start-ups i empreses interessades en desenvolupar projectes d’impressió additiva 3D. Sobre el hub tecnològic DFactory per noves tecnologies de l’economia 4.0 que l’entitat impulsa al polígon industrial, Navarro ha explicat que hi invertiran 17 milions d’€ i que el Consorci busca socis empresarials per que l’acompanyin en el projecte.

Una altra fita marcada en l’agenda de l’any 2019 de l’entitat és l’organització d’una gran cimera logística internacional amb 5 congressos entre el 26 i el 28 de juny a Barcelona al voltant del Saló Internacional de la Logística i el Congrés Mundial de Zones Franques i que consta també del 3º saló de e-commerce eDelivery, el congrés OEA de l’Associació Internacional d’Operadors Econòmics Autoritzats Duaners i Logístics, i del congrés de l’Associació d’agents de càrrega d’Amèrica Llatina ALACAT.

“Volem que en aquesta cimera logística la ciutat bategui i brilli com s’aconsegueix cada any amb el Mobile” ha explicat Navarro, per posar també de manifest que la seva entitat “és un espai permanent de contacte entre el sector públic i el privat, on es manté viu l’esperit de concertació i acord i que treballa per la projecció internacional de Barcelona”.

 “El Consorci és un gran desconegut, que mai ha estat en el focus del reconeixement públic. Si bé és cert que l’àmbit d’actuació del CZFB és l’econòmic, mai s’ha volgut perdre de vista el benefici global de la seva acció per al ciutadà de Barcelona, Catalunya i Espanya. Som una entitat flexible que no ha perdut el focus en el ciutadà, malgrat ampliar contínuament el seu espectre d’actuació”, ha afegit.

El responsable del Consorci ha assegurat que la seva entitat té tres elements clau en el seu ADN: “la voluntat d’anticipació en la promoció econòmica de l’àrea metropolitana de Barcelona, el compromís social demostrat constantment i l’esperit de concertació i sumar esforços tant entre administracions com entre el sector públic i el privat”.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.