El Consorci de la Zona Franca crea la direcció Social Corporativa i Objectius Desenvolupament Sostenible

Text: Consorci de la Zona Franca / Adaptació: Albert Aguilar

Coincidint amb el quart aniversari de la promulgació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible para l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona ha decidit dotar-se d’una direcció de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) i ODS, d’acord al disseny del nou Pla Estratègic que prepara l’entitat pública. 


El Consorci és membre de la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial i com gestor del Polígon Industrial de la Zona Franca i entitat pública de promoció econòmica explora les noves formes de producció industrial.

El delegat especial de l’Estat al Consorci, Pere Navarro, ha explicat al  respecte que l’entitat està desenvolupant un Pla Estratègic per a materialitzar la Responsabilitat Social Corporativa i dissenyar les  prioritats dins dels 17 objectius de sostenibilitat i les seves 169 fites. “El món no té  un pla B, i tots junts ja hem d’estar treballant activament per a la sostenibilitat del planeta i de les empreses i el desenvolupament dels drets de les persones”.

Navarro ha destacat el protagonisme que pot tenir el Consorci en la definició d’unes ODS específiques per al marc industrial i l’activitat econòmica, una sostenibilitat que “enriquirà l’aplicació dels objectius de sostenibilitat” que habitualment es conceben per l’espai urbà i pels entorns naturals.

En el seu darrer plenari corporatiu, el Consorci va aprovar reglamentar les subvencions de l’entitat per a vincular-les als ODS i a l’activitat econòmica, fent més transparent la concessió d’aquestes i la política de RSC.

En una acció de promoció interna, Navarro ha nomenat Montse Novell, com directora del nou departament  de RSC i ODS, mentre que Víctor Francos, fins ara director de Relacions Institucionals, també assumirà la direcció de Comunicació Corporativa, càrrec que ocupava la primera.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.