Barcelona esdevindrà la capital mundial de Zones Franques

Samir Hamrouni, CEO de la WFZO, Mohammed Al Zarooni, president del WFZO, Pere Navarro, delegat especial de l'Estat al CZFB i Blanca Sorigué, directora general del CZFB

Redacció: Vanesa Alemán
Fotografia: Rafel Vidal

El pròxim mes de juny, Barcelona acollirà la 5ª edició del Congrés Mundial de Zones Franques a la Fira de Montjuïc. Així ho van anunciar el 29 de març el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) conjuntament amb els organitzadors, la World Free Zone Organization (WFZO). Ambdues organitzacions han presentat oficialment el projecte a una roda de premsa a la seu del Consorci, i han expressat també la importància de l’esdeveniment i la repercussió que tindrà per a Barcelona.

Per primer cop a la seva historia, el congrés tindrà lloc a una ciutat europea (els anteriors, a Dubai i Cartagena d’Índies) i es farà entre els dies 26 i 28 de juny. En aquesta edició es rebrà la visita de més de 1.500 líders de les principals zones franques mundials així com a diferents decision-makers del comerç internacional. S’espera batre el rècord de visitants, ja que coincideix amb altres actes molt importants com ara la Fira Líder de Logística, Transport, Intralogística i SupplyChain del Sud d’Europa (SIL), l’eDelivery Barcelona Expo & Congress i l’InTradeSummit BCN. El principal objectiu del congrés és interconnectar les zones franques de tot el món per tal d’intercanviar experiències i “lluitar conjuntament per les zones franques del futur”.

Tal i com afirmava Samir Hamrouni, el CEO de la WFZO, el congrés acollirà diverses activitats: reunions d’associacions de diversos continents, cursos de lideratge, una conferència internacional d’un dia i mig i dos consells d’administració on s’ha previst seleccionar set països entre els quals l’organitzador del congrés del 2021. A més a més, la directora general del CZFB i del SIL, Blanca Sorigué, ha afirmat que l’esdeveniment tindrà tres característiques essencials: impartir coneixement a partir d’espais de debats on estaran presents els millors oradors europeus, una varietat d’oferta on es trobarà el bo i millor dels països representats i una gran plataforma networking (treball en xarxa). Les instal·lacions tractaran temes tan variats com ara el comerç electrònic, la mobilitat, el paper de les zones franques, la impressió 3D; entre més.

D’altra banda, el delegat especial de l’Estat de Consorci de la Zona Franca de Barcelona i president del SIL, Pere Navarro, ha destacat que “la opció per Barcelona no ha estat un regal, sinó que s’ha hagut de lluitar contra candidatures tan importants com ara les d’Egipte, Sèrbia, Mèxic o Kazakhstan”.

Del congrés a Barcelona hom espera que superarà totes les expectatives. El president de la WorldFreeZone Organization, Mohamed Alzarooni, ha donat el seu suport al Consorci, bo i confiant que serà la millor de totes les edicions i un punt d’inflexió en la manera de fer, crear i gestionar les Zones Franques de l’actualitat i del futur.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.