Una rua de Carnaval plena de color porta la festa als carrers de la Marina

(Pau Llopis)

Carnaval és la diada més especial pel teixit associatiu de la Marina. Per aquest mateix motiu, tothom volia formar part d’aquesta meravellosa festa que any rere any deixa bocabadats a veïns i veïnes tant de casa nostra com d’altres indrets de la ciutat.

Fins a dinou comparses van formar part de la rua que va desfilar pels carrers més emblemàtics del barri. Prop d’un miler de persones que es van encarregar de dibuixar un somriure a la cara de tots i cadascun dels assistents que van sortir als carrers el passat dissabte 10 de febrer.

Unes agrupacions que ja havien escalfat i demostrat les seves ganes de passar-s’ho bé en el tradicional Ranxo de Carnaval que va tenir lloc la nit anterior a la remodelada sala Pepita Casanellas. Un sopar que va aplegar gran part dels integrants de la rua i que es va tancar en gran amb música, balls i un fort sentiment d’unió i germanor entre els grups implicats.

Aquell mateix dia, els i les estudiants de l’Institut Lluís Domènech i Montaner ja havien ofert al barri un petit tastet del Carnaval amb la seva particular rua, que tot i estar passada per aigua, no va perdre el sentiment i caràcter festiu que caracteritza aquesta celebració.

L’endemà, la convocatòria per a famílies i participants era a les sis del vespre del dissabte. Una jornada assolellada, amb temperatura favorable, com una expressió més de la primavera prematura que ha vingut a formar part de la realitat contemporània. Sigui com sigui, eren unes condicions òptimes per apropar-se a la rua, formar-ne part i, sobretot, gaudir d’una jornada com poques altres.

Van ser dues hores de comparsa que van tenir el seu inici al passeig de la Zona Franca amb carrer Sant Eloi, i el punt final a la cèntrica plaça de la Marina, tot passant pel carrer Mineria, la plaça de les Matemàtiques i el carrer Mare de Déu de Port. Tots els punts del recorregut estaven plens a vessar, donat que ningú es va voler perdre l’ocasió.

Una processó molt variada, amb disfresses originals i de tots els estils. Es van poder veure extraterrestres, neandertals, egipcis, pirates, lloros, galetes Príncipe, TeleTubbies, Barbies i Kens, carrosses de Carnaval al més pur estil brasiler, etc. Tots ells representant les coreografies que havien assajat i repartint confeti i il·lusió a parts iguals entre la gran massa d’espectadors.

Un espectacle de poc més d’un parell d’hores amb un enorme treball al darrere.

Les comparses portaven, en alguns casos, fins a cinc mesos preparant-se per aquesta gran ocasió. Una dedicació que es va fer palesa en la gran qualitat de les disfresses i l’espectacle, que van fascinar a tothom qui era a prop. “Portem des de setembre preparant la disfressa. Han estat molts mesos de treball, però ha valgut la pena”, va declarar una participant de l’Associació d’Amics de la Marina. Un sentiment que ben segur era compartit per totes les persones que formaven part de les comparses.

Els camions, guarnits amb elements de la temàtica corresponent, es van convertir en el gran emblema de cada colla, tot obrint pas mentre omplien els carrers de música animada, que s’encarregava de transmetre el sentiment de celebració a cada racó dels carrers de la Marina.

Un enorme esforç per part de les entitats, associacions, escoles i altres institucions que van constituir les comparses que van desfilar en aquell dissabte ple de color, que es va veure recompensat per una gran acollida dels centenars de famílies, veïns i veïnes que van gaudir d’aquesta festa.

Els assistents tampoc van voler perdre l’oportunitat de lluir les seves disfresses i xopar-se del sentiment del Carnaval, com ho havien fet els membres de les comparses. A banda i banda dels carrers, Spidermans, Batmans, futbolistes, Ninges o membres de l’elenc de Frozen observaven i gaudien de la gran rua. “Hem vingut tota la família i amics a gaudir d’aquesta rua de Carnaval”, va declarar una membre d’una de les famílies presents.

En conjunt, l’ambient era immillorable, i la jornada es va resumir en felicitacions, somriures i moltes ganes de passar-ho bé, que van fer, de nou, de la rua de Carnaval de la Marina la millor de tota la ciutat.

1 COMENTARI

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.