L’AAVV reclama la rehabilitació de l’edifici del Cos de Guàrdia del Polvorí

La regidora Raquel Gil s’ha compromès a estudiar el cas després de fer una visita.

Eva García, presidenta de l'AAVV El Polvorí; Raquel Gil, regidora del districte; Eudosio Gutiérrez i Núria Pey, consellers del PSC (Pau Llopis)

Un edifici que és, junt amb el del polvorí, patrimoni viu de la història de la ciutat de Barcelona. Edificats l’any 1733, poc després de la rendició de les tropes de Barcelona a Felip V, van passar a formar part del Castell de Montjuïc. Després d’enderrocaments i diverses remodelacions, ambdós espais han passat a ser freqüentats per veïns i veïnes, acollint celebracions, espectacles i reunions, especialment pel que fa al Teatro de los Sentidos.

La realitat pel Cos de Guàrdia és bastant diferent a la del seu edifici “germà”. Estava, i encara està, concebut com un recinte on les diferents associacions i entitats del barri es podrien trobar i dur a terme celebracions o qualsevol mena d’activitat. Ubicat en un entorn privilegiat, amb una gran nau i un espaiós pati, tot semblava apuntar en aquesta direcció. Res més lluny de la realitat.

Les deplorables condicions en les quals es troba aquest antic baluard de la ciutat impedeixen que els veïns i veïnes en puguin gaudir en unes condicions de seguretat òptimes

Les deplorables condicions en les quals es troba aquest antic baluard de la ciutat impedeixen que els veïns i veïnes en puguin gaudir en unes condicions de seguretat òptimes. Les esquerdes, la brutícia i les pintades a les parets s’han convertit en part dels elements que conformen l’actual  Cos de Guàrdia.

Per això, el divendres 16 de febrer, diversos membres de l’Associació de Veïns i Veïnes del Polvorí van rebre la visita de la regidora del districte de Sants-Montjuïc, Raquel Gil, qui estava acompanyada pels consellers Núria Pey i Eudosio Gutiérrez, també de la formació socialista.

En concret, la comitiva de l’associació del barri estava formada per la presidenta i l’expresident, l’Eva García i en Pedro Sánchez. Van ser ells també els qui van demanar la visita expressa dels membres del govern del districte i la seva màxima representant, principalment per a denunciar l’estat de l’Espai Veïnal del Cos de Guàrdia del Polvorí.

L’Eva i en Pedro, precisament, van traslladar el reclam a la regidora, a qui van fer entrega d’un dossier amb un recull fotogràfic de les carències i desperfectes que presenta l’edifici. A més a més, es van encarregar de guiar als representants polítics pels diferents espais, tot mostrant l’estat de la situació. La regidora va fer palès el seu compromís amb el veïnat i va afirmar que l’Administració estudiaria el cas i es posaria mans a l’obra per donar inici a la remodelació d’aquest espai, que “presenta un gran potencial”, tot i que ara “està infrautilitzat”.

Unes declaracions i una entesa que va ser ben rebuda pels membres de l’AVV El Polvorí, que comencen a entreveure la possibilitat de gaudir en condicions d’aquest espai únic.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.