L’AAVV Sant Cristòfol estrena nova junta i evita la dissolució

Elecció de la nova junta de l'AAVV Sant Cristòfol. (Alejandro Flores)

Les tasques del voluntariat i de fer barri requereixen molta implicació per part de qui les porten a terme. Les jornades laborals, l’estrès del dia a dia, el ritme frenètic de les nostres vides i els problemes personals de cadascú es converteixen, sovint, en algunes de les raons per les quals el món de l’associacionisme reivindicatiu no aconsegueix prou vinculació del veïnat. I enguany, l’Associació de Veïns i Veïnes de Sant Cristòfol ho ha sentit en pròpia pell. No obstant això, l’esperit de canvi i continuïtat s’ha imposat.

“Fem una crida a tots els veïns i veïnes d’aquest barri amb la necessitat de donar relleu a la junta actual (…) Aquesta convocatòria és la darrera oportunitat per a la continuïtat de la nostra associació. Si no hi ha nova junta, l’Associació es dissoldrà”. Amb aquest contundent missatge es cridava als veïns i veïnes a una reunió extraordinària el passat 11 de gener, l’última oportunitat per “tornar a gaudir d’una associació activa”.

La urgència va mobilitzar el veïnat a buscar alternatives. A una sala plena de gom a gom, el Fernando Abad, històric president de l’Associació de Veïns i Veïnes de Sant Cristòfol, explicava que l’antiga junta dimitia pel seu estat de salut, en superar gairebé tots els 80 anys. “És l’última alternativa que tenim, perquè fins ara no s’ha presentat ningú. Si algú vol formar part de la nova junta, que ho digui, si no, li haurem d’entregar les claus a l’Ajuntament”, comentava.

“Volem recuperar l’esperit que teníem fa uns anys, i per això cal gent que es comprometi. Costarà, però hem de tirar això endavant i no es pot deixar perdre, per recordar que nosaltres també som un barri i som part de Barcelona”, declarava l’Antonio Prada, un dels impulsors de la nova junta i actual secretari. Acabat el seu discurs, tot un seguit de persones s’aixecava: “compta amb mi”, “i amb mi també pel que faci falta”, “apunta’m a mi”, “jo hi podria col·laborar també”.

El 20 de gener es presentava la nova junta amb ganes de seguir empenyent la millora del seu barri

Amb aquesta crida i les ganes de continuar empenyent perquè el seu barri millori, el passat 20 de gener es presentava la nova junta, formada per la Carmen Casanovas com a presidenta, l’Antonio Prada com a secretari, el Manuel Contreras representant la figura del tresorer, i com a vocals la Susana Calvo, l’Alicia Quiñonero, el Fernando Martínez, el Roberto Barreda, el Miguel Soler, la Rosario Moreno i la Marta Marín. Gairebé tots entre la quarantena i la cinquantena d’edat.

Els nous integrants confien en la motivació dels més joves perquè s’impliquin

La Carmen porta tota la vida al barri: “És una pena imaginar que això es pot perdre, i si tens ganes de fer-ho, es treu el temps d’on sigui, així que demanem paciència i col·laboració als veïns i veïnes, i que s’apuntin a l’associació per tirar-la endavant”, comenta. El Manuel fa una crida als joves a implicar-s’hi, i malgrat que tots tres coincideixen que costa vincular-los a les associacions, confien a donar-los una empenta i animar-los a fer activitats.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.