Prou, no volem ni violadors ni masclistes, ni aquí ni enlloc

Foto:Rafael Vidal

Durant moltes generacions, les dones han anat reclamant el lloc que els correspon a la societat. Sense distinció del sector, totes havien comprovat que el masclisme omnipresent les deixava en una situació de clara opressió i desigualtat de condicions, no només en el tema laboral, sinó en tots els àmbits de la vida. I no és que ara es comenci a alçar la veu, des de fa moltíssimes generacions, moltes dones s’han negat a assumir el rol que se’ls assignava des de la discriminació, però, generalment, van ser rebutjades i hipòcritament incompreses. Fins ara cap generació havia aconseguit el que estem vivint.

Des d’aquells inicis, de mica en mica s’ha avançat, sobretot, en la fermesa i la convicció de que l’única forma de fer passes endavant és amb la tolerància zero. L’acovardiment ha fet de ferro la voluntat de moltes dones que estan obligant a canviar tots els estaments socials. Són elles les que, a les últimes manifestacions, no només han fet reclamacions i mostres d’indignació, sinó un desafiament obert per canviar el sistema: “Estem fartes d’abusos de tota mena, de discriminació, de canvis cosmètics, de bones paraules i declaracions de bones intencions. No estem disposades a tolerar aquesta situació. O canvieu o canvieu. Ho volem ja!” Sembla ser el missatge. Han deixat d’esperar que la societat masclista canviï, l’estan canviant elles mateixes. I sembla que tots i totes per fi comencem a reconèixer des de dins que hi ha un veritable problema que es diu masclisme, i que a més, ens amenaça a totes i a tots per igual.

És intolerable la situació de la justícia, que ens ha commogut, indignat i alarmat. El tractament que han rebut els delinqüents amb els casos de violació múltiple com el de La Manada, evidencien, una vegada més, que encara som al principi i que el camí té molt de recorregut, però que és urgent fer-lo.

La consciència i la implicació dels més joves és cabdal en aquesta lluita per combatre el problema, que, malauradament, encara predomina en molts àmbits i espais de les nostres vides quotidianes. Prou, no volem ni violadors ni masclistes, ni aquí ni enlloc!

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.