Deu biblioteques de Barcelona aplicaran una nova proba pilot europea de gestió energètica innovadora

Barcelona, aposta per la sostenibilitat i l’energia sostenible. Actualment, es posarà en marxa una reforma en deu biblioteques de la capital per a la gestió energètica sumat al projecte europeu SPEA. Aquest és el primer de 9 projectes aprovats i finançats per la Unión Europea destinats al foment de la sostenibilitat i la concentració innovadora de petites i mitjanes empreses que aportin solucions d’eficiència energètica.
Deu biblioteques de Barcelona seran els primers edificis municipals en aplicar una prova pilot de gestió energètica innovadora fruit del projecte europeu SPEA, que està liderat per la capital catalana. Aquest és el primer de 9 projectes aprovats i finançats per la Unió Europea destinats al foment de la sostenibilitat i la contractació innovadora de petites i mitjanes empreses que aportin solucions d’eficiència energètica.

La proposta de Veolia té com a objectiu assolir un estalvi mínim garantit del 17,5% dels costos energètics, mitjançant un innovador sistema global d’actuacions d’eficiència en múltiples àmbits. El model de gestió a implantar es fonamenta en una millora del rendiment de les instal·lacions tèrmiques i elèctriques, una optimització de l’ús de l’energia, una informació, sensibilització i implicació en els estalvis dels usuaris finals i un sistema de control permanent que permet focalitzar els recursos humans i tècnics cap als objectius compromesos.

Veolia Serveis Catalunya està integrat dins el grup multinacional francès Veolia, líder mundial en eficiència energètica, aigua i residus que ofereix propostes innovadores i mediambientalment sostenibles. Aquest projecte se suma a d’altres existents a Barcelona, com ara el de la xarxa de calor i fred d’Ecoenergies a la Zona Franca.
Algunes de les biblioteques que impulsen aquesta iniciativa són:

–  Barceloneta – La Fraternitat Ciutat Vella.
–  Santa Antoni – Joan Oliver Eixample.
–  Vallcarca – Penitents Gràcia.
–  Juan Marsé Horta – Guinardó.
–  Miquel Llongueras Les Corts.
–  Vilapicina i la Torre Llobeta Nou Barris.
–  Trinitat Vella – José Barbero Sant Andreu.
–  Xavier Benguerel Sant Martí.
–  Poble-sec -Francesc Boix Sants Montjuic.
–  Josep Clarà Sarrià – St. Gervasi.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.