La Fundació Lluís Carulla premia als altres catalans

David Aguinaga

ANA SANCHEZ |

Dimarts 28 d’octubre es va celebrar el lliurament dels XI Premis Francesc Candel al Centre Cívic Pati Llimona de Barcelona. Aquests guardons estan destinats a reconèixer i difondre bones pràctiques en l’àmbit de la integració dels ciutadans catalans d’origen immigrant. L’acte va ser presidit per la presidenta de la Fundació Lluís Carulla, Montserrat Carulla, la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté i el director general d’Immigració de la Generalitat, Xavier Bosch.

De les cinquanta-dues propostes rebudes, els cinc projectes guanyadors dels 3.000 euros per cadascú van ser: Xamfrà de l’Arc Taller Música, per la gestió de la diversitat cultural del Raval; el Cor Àkan, de l’Associació Àkan, a Girona, format per persones de més de vint nacionalitats diferents; el Taller d’estudi assistit a famílies, alumnes, pares i fills en aprenentatge dialògic, de l’Escola Mas Masó, en Salt, que fomenta la participació de tota la família en la comunitat educativa; el Taller de Teatre de la Fira de Tàrrega, que promou la integració dels nouvinguts a través de les arts escèniques i Tamunt, Joves per la pertinença i identitat cultural, que posa als joves en risc d’exclusió i amb crisi identitària en contacte amb la natura.

Com era d’esperar, l’esdeveniment va girar al voltant de la figura de Francesc Candel, i molt especialment del seu llibre “Els altres catalans”, del que se celebren cinquanta anys el 2014. D’ell es va destacar la seva negativa a ser considerat immigrant i la seva voluntat de pertinença.

La cloenda de l’acte va córrer a càrrec del Cor Àkan, que va cantar tres peces en català, una d’elles “País Petit”, de Lluís Llach, que va emocionar molt als assistents.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.