Exposició “Els paisatges de Paco Candel”

Rafel Vidal

El pintor del barri Josep Maria Torres presenta una col·lecció de quadres que il·lustren els carrers per on transiten les històries de Paco Candel,coincidint amb el cinquantè aniversari de la publicació de la seva obra més emblemàtica: Els altres catalans. L’exposició, que es va inaugurar el 23 d’octubre, estarà oberta fins el 24 de desembre.

Torres explica que, encara que havia fet alguns quadres vinculats amb els territoris dels quals parlava Candel, va ser fa un parell d’anys quan la Fundació Paco Candel li va proposar aquest projecte, i ell no va poder dir que no. ” El meu homenatge a Candel no rau en la representació de la seva figura pròpiament, sinó que està en la recuperació dels paisatges que ell va trepitjar quan feia Els altres catalans”, assegura Torres. I continua: “si llegim un llibre de Candel envoltat d’uns quants quadres d’aquests que jo he anat pintant, el nostre coneixement sobre l’obra es complementa i ens podem introduir millor a la realitat del barri d’aleshores”.

Pel que fa la inauguració de l’exposició del passat 23 d’octubre, Torres no pot amagar la il·lusió: ” Estic contentíssim perquè m’ha agradat molt fer aquestes obres, i perquè la gent rep el missatge. I sentencia:  “La pintura té la capacitat de transmetre molts sentiments, i la felicitat que crea això no és comparable amb cap compensació econòmica”.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.