El Port de Barcelona promou l’atracció de talent entre el professorat d’instituts i universitats

AERIES PORT DE BARCELONA 2019

El grup de treball de Formació i Ocupació del Consell Rector per a la Promoció de la Comunitat Portuària de Barcelona celebrarà el pròxim dia 1 d’abril una jornada amb l’objectiu de facilitar que professors d’instituts i universitats que imparteixen assignatures relacionades amb les activitats del sector puguin realitzar estades d’una a dues setmanes en les empreses.

La intenció és captar talent per al sector logístic-portuari entre el professorat, una aliança que aportarà valor a les empreses de la Comunitat Portuària de Barcelona. Des del grup de treball de Formació i Ocupació expliquen que l’estada dels formadors en les empreses aporta “una visió diferent i enriquidora del treball que es realitza”, coneixent el dia a dia de les empreses i les operacions reals. Aquesta experiència facilita a les empreses influir en els coneixements que es transmeten als alumnes facilitant que “surtin amb coneixements més adaptats” a les necessitats reals.

Aquesta segona Jornada de Promoció de l’FP Dual a l’àmbit logístic-portuari estarà estructurada en dues parts diferenciades. La primera, que començarà a les 11 hores del dia 1 d’abril, comptarà amb les intervencions, entre d’altres, del conseller d’Educació, Josep Bargalló; la presidenta del Port de Barcelona; Mercè Conesa; el director de Negoci d’Empreses a Catalunya, Balears i Aragó de Bankia, José Manuel García Trany, i la gerent del Consorci d’Educació de Barcelona, Mercè Massa Rincón. Juan Carlos Cubeiro, considerat un dels millors especialistes espanyols en desenvolupament del talent, lideratge i coaching per a professionals, serà l’encarregat d’impartir la conferència central.

La segona part de la jornada, que començarà a les 15 hores, consistirà en una sessió de getting talent, on es posarà en contacte a empreses i professors que imparteixen classes en matèries com logística i transport, comerç internacional, informàtica i telecomunicacions, electricitat, hidràulica, mecànica, medi ambient i administració amb l’objectiu que puguin valorar la possibilitat de col·laborar. Les empreses que vulguin participar en aquesta acció hauran de concretar de forma anticipada els seus interessos.

Les estades dels professors a les empreses previstes pel grup de treball de Formació i Ocupació del Consell Rector per a la Promoció de la Comunitat Portuària de Barcelona, en col·laboració amb el Consorci d’Educació de Barcelona, tenen una durada d’entre una i dues setmanes, ampliable, i no representen cap despesa. Els docents estaran coberts durant aquest període per l’assegurança i la legislació que té establerta la Generalitat de Catalunya per als seus treballadors.

Un cop finalitzat el període d’estada, el professor i l’empresa hauran d’emplenar un qüestionari per valorar l’experiència de les dues parts.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.