El Nitbus de l’AMB permetrà baixar als usuaris entre parades

Es tracta d’una mesura per augmentar la seguretat al barri de nit

L’àrea metropolitana de Barcelona (AMB) ha posat en marxa una prova pilot al polígon de Zona Franca. Consisteix en què l’autobús nocturn pararà on els usuaris sol·licitin, malgrat que no sigui una parada oficial. L’usuari haurà d’avisar prèviament al conductor el lloc on es vol baixar i el conductor decidirà l’espai més segur per aturar-se.

El servei s’ha implementat en dues línies de NitBus: la N1 en Zona Franca i la N9, ambdues amb poca densitat. Està disponible entre el polígon de Zona Franca, entre les parades Carrer A i Mercabarna i en la N9 per Montgat i Tiana, entre les parades Marina i Edith Llaurador-Avinguda Joan Garí.

Segons una enquesta que va realitzar el AMB al primer semestre de 2017, el 12,6% dels usuaris de serveis nocturns de bus tenen sensació d’inseguretat, xifra que augmenta al 17,4% en el cas de les dones i fins al 24,7% en els menors de 21 anys. Per tant, les dades indiquen que especialment les dones i els menors de 21 anys se senten insegurs viatjant de nit, ja que Zona Franca té molts espais industrials que queden gairebé deserts. Per aquest motiu, el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’ AMB, Antoni Poveda, ha declarat que la iniciativa pretén “dotar de més seguretat i confiança a les dones i menors que viatgen de nit en autobús”.

L’objectiu és portar aquest projecte a més línies nocturnes, especialment en municipis perifèrics, un cop s’hagi analitzat la prova pilot i es determini com afecta la nova mesura a l’activitat normal de la línia i a la conducció de la resta de vehicles.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.