“Montjuïc per als vianants mola”

Famílies i grups d’amics prenen la muntanya durant els caps de setmana

Ciclistes a plaça Espanya. Foto: Alejandro Flores

Alejandro Flores

L’obertura dels comerços de barri i de les terrasses, a més de la relaxació de les mesures de confinament, ha omplert els carrers de veïns i veïnes de totes les edats, fent-hi difícil a vegades de mantenir la distància física recomanada de metre i mig. És per aquesta raó que el consistori ha establert una xarxa de vies d’especial interès per convertir-les en peatonals de manera temporal.

L’objectiu d’aquest pla és prohibir el transit de vehicles privats en aquells carrers que entrin dins la nova xarxa d’itineraris segurs, llevat del pas de vehicles d’emergència, de serveis municipals, de càrrega i descàrrega i d’accés al veïnat (com per exemple els pàrquings personals i comunitaris). Entre aquests itineraris es troba la muntanya de Montjuïc, que ja està tancada al trànsit durant els caps de setmana de 9 a 21h.

“Amb el desconfinament, molta gent s’ha animat a practicar esport, i han trobat en la muntanya de Montjuïc un lloc on anar a passejar, córrer o sortir amb la bicicleta”, explica el regidor del Districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra. Aquesta afluència de gent cap a Montjuïc, que es fa palesa especialment durant els caps de setmana, ha portat a adaptar la calçada als vianants, que no només arriben des dels barris de La Marina, sinó també de tot Barcelona. “Abans passejava pel Passeig de la Zona Franca. Durant aquests dies, però, he decidit sortir a Montjuïc”, ens comentava un veïna del barri.

La Marina
Entrada a El Polvorí tallada als cotxes. Foto: Alejandro Flores

“M’ha sorprès molt positivament l’entorn de Montjuïc durant el desconfinament. He redescobert la muntanya”, comenta la Carmen, veïna del barri de Les Corts. Montjuïc s’ha convertit durant aquests dies en tot un atractiu per als barcelonins i barcelonines, i també per als veïns i veïnes dels municipis més propers a Barcelona gràcies a la unificació de les regions sanitàries de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. “Montjuïc adaptada als vianants i sense guiris és diferent i fa gust”, eren els comentaris d’una altre parella de vianants. “Així mola” afegia una altre grupet de nois adolescents que han trobat també a la muntanya un espai on fer petar l’estona. No obstant això, la Carme demana que s’habiliti l’accés a les escales de la muntanya i, també, més carrils bicis. Els veïns poden fer suggeriments per a la xarxa d’itineraris segurs a l’enquesta del Districte.

Vianants al carrer Alts Forns. Foto: Alejandro Flores

Al carrer d’Alts Forns de La Marina, un dels més comercials i que més gent aplega, s’està plantejant un model similar al del carrer de Sants i de Creu Coberta, que es tanquen al trànsit durant els caps de setmana, o al del Carrer Galileu i altres carrers del districte, que es tanquen cada dia durant una franja horària determinada. “Veuria bé el tancament del carrer d’Alts Forns, però s’ha de decidir què es farà amb les places per discapacitats per no causar problemes als veïns que les necessiten. No obstant això, ho veig una bona idea perquè hi ha molt trànsit de vehicles i de persones”, explica la Merche, veïna del carrer. “Si la gent és ordenada i es posen en fila a esperar el seu torn per entrar a un establiment, no hi hauria d’haver cap problema”, afegeix el president de la Coordinadora d’Associacions Veïnals de La Marina sobre el carrer d’Alts Forns, l’Abdó Florenci.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.