Brindis per estrenar fase.

Passegem per les terrasses del barri el primer dia que han pogut obrir

Veïns a les terrasses de la cantonada de Plaça Marina. Foto: Alejandro Flores

Andrea Bello

Cada dia que passa els carrers de La Marina s’omplen de més i més gent, la vida torna a poc a poc al barri. Després dels mesos de reclusió durant el confinament, ja es pot sortir al carrer. I, si fins ara el que es podia fer era esport, amb el pas a la fase 1 s’obre la porta a l’oci. Les terrasses tornen a estar plenes, bé, o si més no, amb cap cadira disponible però mantenint el 50% de l’aforament amb les taules separades.

Una de les terrasses al carrer de la Mineria. Foto: Alejandro Flores

I és que l’arribada de la calor a la nostra cultura mediterrània sempre va lligada a una bona conversa en bona companyia i amb una cervesa o un refresc a la mà durant una tarda d’estiu, encara més, si aquesta és a una terrassa del bar de sempre. Per això, i com no podia ser d’altra manera, el primer dia que els bars han pogut obrir les terrasses les taules en van plenes, de converses i de cerveses. La gent esperava amb ganes aquest moment, enguany més que mai pel seu nou significat: la tornada progressiva a l’enyorada normalitat, o a aquesta nova normalitat, però almenys fora de casa.

Tot i que no tots els bars han pogut obrir encara, ja que molts no tenen terrassa, com en els casos del Bar Iberia a Mare de Deu de Port o el de La Granja Elena al Passeig de la Zona Franca o molts altres al barri, han optat per oferir menús per emportar. Hi ha d’altres que no els hi surt rendible obrir. En tot cas els que si ho han fet no han tingut ni una cadira lliure. La gent està contenta de poder retrobar-se i quin lloc millor que el bar del barri, i per això brinden plegats, escena que s’ha pogut veure als bars de plaça Marina. És possible que les frases més escoltades durant el dia hagin estat “Home!, com estàs?” i “Quant de temps sense veure’ns”. La possibilitat d’estar en grups de fins a deu persones després de dos mesos s’ha agafat amb ganes.

Dos veïns del barri a una terrasa. Foto: Alejandro Flores

Ha estat molta la gent que ha volgut compartir el moment de retrobar-se, sigui amb familiars o amics, i fins i tot, gaudir-ho amb les mascotes acompanyant-los. Gent jove, sobretot, però també gent més gran, fins i tot un grup d’àvies han aprofitat per asseure’s a prendre un suc i tornar a fer la xerrada de sempre.

Pels propietaris dels bars ha estat una jornada de no parar, positiva per una banda, el fet de poder tornar a obrir i tenir ingressos, encara que amb mesures, ha estat un respir per a molts. Però negativa per una altra, “sembles un policia havent de dir que se separi la gent o que no poden estar tants junts”, ens explica el propietari de Casa Patri, ubicada a Plaça Mediterrània, una tasca difícil de dur, ja que, ells són responsables de l’espai. També hem vist escenes d’uns clients pressionant a uns altres apressant-los a deixar la taula. Tot i això, contents de tornar al negoci.

Joves del barri en una terrassa als Jardins de la Mediterrania. Foto: Alejandro Flores

“Cadascú ha de ser responsable de les seves accions, perquè, tot i que és un pas cap a una tornada a la normalitat, no ens podem relaxar i hem de mantenir les mesures de seguretat” coincideixen, conscients, els restauradors. Els propietaris dels bars ja fan la seva part, a cap establiment s’hi pot entrar a l’interior i s’ha de demanar des de la porta, on sempre hi ha gel desinfectant i paper per poder rentar-se les mans. També ens toca fer la nostra part i mantenir les distàncies de seguretat. Si volem fer possible continuar amb el gaudi sense tornar enrere hem de seguir totes les normes dins dels establiments, com la del cartell que demana que no es juguin a jocs de taula, entre altres, és clau.

Com bé deia un client d’un dels bars de plaça Marina “hem estat tancats seixanta dies i seixanta nits i per fi ens han deixat sortir”, al que nosaltres afegim: ja que sortim, fem-ho amb responsabilitat!

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.