Llum verda a la T-Mobilitat

La T-Mobilitat permetrà adaptar el preu del transport a la mobilitat real dels ciutadans, amb descomptes per ús i es preveu que entri en servei el 2015

EVA ALBIOL|

El Govern ha aprovat avui l’inici del diàleg competitiu de la T-Mobilitat, un nou instrument tecnològic que, segons el mateix Govern, permetrà ” al ciutadà disposar d’una única targeta per a tots els seus desplaçaments. La T-Mobilitat substituirà els títols de transport actuals per una aplicació de transport continguda en un xip amb validació sense contacte”.

L’objectiu d’aquest nou sistema és adaptar el preu del transport públic a la mobilitat real de cada ciutadà. A més, permetrà a l’usuari decidir el sistema de pagament del seu transport, ja sigui prepagament, domiciliació bancària del rebut, recàrrega per internet, etc.

La implantació d’aquest projecte es du a terme mitjançant la participació del sector privat a través d’un concurs públic internacional amb diàleg competitiu. L’objecte bàsic de la contractació s’estructura en dues parts:

•    L’adquisició i instal•lació de tot el maquinari i programari a totes les empreses que conformen l’actual sistema tarifari integrat de l’àrea de Barcelona: 74 empreses de transport (TMB, FGC, Rodalies de Catalunya, TRAM, Tusgsal, BaixBus, Sagalés, Sarbús, TUS, TMESA, etc.), 326 estacions ferroviàries, 2.573 autobusos, 7.846 validadores i 1.338 màquines de venda de targetes de transport.

•    L’establiment d’un sistema d’informació pensant en el ciutadà amb la creació de dos nous centres de treball: el Centre d’Atenció al Client, que prestarà servei les 24 h els 365 dies de l’any, donant informació, gestionant incidències com la pèrdua de targeta o el postpagament; i el Centre de Gestió de la Informació del Transport, que d’una manera global, informarà en temps real del funcionament de l’oferta de transport públic integrada a tot el territori català.

Segons ha informat el Govern, l’import estimat de la inversió inicial és de 60 milions d’euros i a més, ha afirmat que  ” la contractació de la T-Mobilitat no comportarà cap despesa pressupostària ni tampoc suposarà un increment de tarifes per a l’usuari del transport”.

 La previsió d’adjudicació del contracte és a finals del primer semestre de l’any 2014. A partir d’aquell moment s’iniciaran totes les tasques de substitució del maquinari i programari per disposar de la primera targeta T-Mobilitat al llarg de l’any 2015. 

1 COMENTARI

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.