Entra en vigor la T-Verda

La T-Verda és una iniciativa que potencia una mobilitat més sostenible, minimitzar el trànsit, l’ocupació de l’espai públic i millorar la qualitat de l’aire. La T-Verda entra a un any de l’implementació de la T-Mobilitat que ja fa anys que s’anuncia i que comportarà eliminar el sistema tarifari actual per un que s’ajusti més a les necessitats de cada viatger i premiant l’ús del transport públic els dies amb major contaminació atmosfèrica.

Es tracta d’un títol de transport personal i intransferible que permet a la persona titular fer viatges il·limitats i gratuïts en el període de tres anys en els transports integrats a les sis zones tarifaries de l’Autoritat del Transport Metropolità. De la mateixa manera que els títols com la T-Jove, la targeta rosa o altres de similars haurà d’anar acompanyada del DNI /NIE original o d’una fotocòpia.

Aquesta targeta no serà a l’abast de tothom

La targeta no estarà impresa sobre paper, sinó que seguirà el material de les targetes T-12, pels menors de dotze anys, o com les targetes roses, que les dota d’una resistència al ser fabricades per una mena de plàstic flexible.

Aquesta targeta no serà a l’abast de tothom, per poder-se beneficiar els usuaris hauran de complir una sèrie de requisits. Només seran beneficiaris les persones majors d’edat, empadronats en algun dels 300 municipis de l’àmbit ATM i acreditar que ha dut a desballestar un vehicle contaminant del qual sigui titular.

Però no qualsevol vehicle desballestat et pot fer usuari de la T-Verda, només els turismes de benzina o gas matriculats abans del 2000 i en el cas de dièsel, abans de 2006. Els usuaris de motocicletes i ciclomotors també es podran adherir.

“Volem eliminar de la circulació els vehicles que més contaminen i, a la vegada, comprovar si l’al·licient de tenir aquest títol de transport fa que ens acostumem a utilitzar més el transport públic”, explica Carles Conill, director de Serveis de Mobilitat Sostenible de l’AMB que continua “hem de fer un canvi d’hàbits per aconseguir una mobilitat sostenible ara que tots som més conscients que és bo per a la qualitat de l’aire i, en conseqüència, per a la nostra salut”.

Segons l’AMB, el canvi d’hàbits suposaria un estalvi de 4.000 euros l’any per a un propietari d’un vehicle de benzina.

Uns estudis coordinats per la Direcció General de Trànsit senyalen que el 2015 es van desballestar un total de 53.900 cotxes i 10.700 motos en tota l’àrea metropolitana de Barcelona. De tots aquests vehicles, l’AMB ha calculat que uns 38.000 serien susceptibles de bonificació i, per tant, els seus propietaris podrien gaudir d’aquesta T-Verda.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.