El consell de barri del Poble Sec es reuneix per parlar de les obres que afecten al barri

Miquel Vera |

Avui, dimecres 7 de Maig s’ha celebrat el Consell de Barri del Poble Sec, al Centre Cívic El Sortidor amb la presència del regidor del districte, Jordi Martí, així com d’altres líders polítics i veïnals del barri.

Un dels projectes presentats que més afecten al barri del Poble Sec és el pla de reforma del Paral·lel. L’actuació, segons l’ajuntament, pretén millorar l’espai públic guanyant espai per als vianants, creant sis noves places a les actuals illetes costat Eixample i provocarà el trasllat del carril per a bicicletes al centre de la via, amb la voluntat de guanyar seguretat viaria i millorar la convivència entre vianants i ciclistes.

A la zona del Poble Sec, les obres també implicarà la construcció d’un gran col·lector d’aigua de pluja que evitarà que el barri es torni un gran bassal cada cop que plou amb intensitat. Aquestes obres han estat rebudes pels veïns de forma desigual ja que molts consideren que el procés participatiu fet per adequar les obres a les propostes del veïns, exigia uns coneixements tècnics massa elevats, fins al punt, que l’associació de veïns del Poble Sec, va deixar d’assistir-hi al considerar que es tractava d’un projecte tancat i permeable.

Una altra obra molt desitjada pels veïns i les veïnes és la remodelació del Parc de les tres Xemeneies, tot i que aquest també aixeca dubtes entre La Unió d’Associacions de Veïns del Poble-sec.

Al parc, també s’hi realitzarà una altra intervenció d’interès com és el cobriment del centre poliesportiu que acull diverses entitats esportives del barri. La intervenció també inclou la reforma integral de la pista poliesportiva del lloc, en què s’invertiran 830.000 euros

Finalment, també s’ha parlat del projecte d’ampliació de l’escola Jacint Verdaguer, una obra que portava en procés des de l’any 2012, i que s’ha hagut d’ajornar varies vegades per manca de pressupost, i que finalment es posarà en marxa per tal de que estigui operativa pel pròxim curs.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.