Lluita aferrissada per l’escola en català

Aquesta tarda ha tingut lloc la reunió convocada pel moviment ‘Som Escola‘ per acabar de concretar la mobilització que faran el proper 14 de juny a les 18h per tal de defensar l’escola en català i el model de cohesió social. Aquest acte, que té previst ser reivindicatiu però a l’hora festiu, sorgeix com a resposta a les últimes sentències del Tribunal Suprem i als reiterats intents per part del govern central de posar en qüestió el paper del català com a llengua vehicular a les escoles de Catalunya.

El portaveu del moviment ha destacat durant la jornada d’avui que no serà una manifestació. en el sentit tradicional de la paraula, sinó més bé “un cercavila amb capgrossos i acompanyat de la pancarta ‘Som Escola’. En aquest sentit es pretén que els principals participants del moviment siguin els més petits, els quals a més de veure’s afectats per les retallades a les escoles també ho noten als esplais i casals de lleure.

 

Reunió de 'Som Escola'
Reunió de ‘Som Escola’ / @lamarinacat

Ni més ni menys que 40 entitats cíviques han sigut les impulsores d’aquest moviment i el seu lema “Per un país de tots decidim escola catalana”. L’agrupació, a més de concertar l’acte reivindicatiu, també s’ha posat mans a l’obra per fer samarretes verdes amb el logotip de ‘Som Escola’, pegatines, enigmes i jocs i, fins i tot, instruccions divertides de com fer capgrossos, els grans protagonistes de la trobada del proper 18 de juny. El material per a realitzar tot el treball previ a la mobilització ha estat aconseguit gràcies al contacte amb Òmnium Cultural.

Però, tot i la feina avançada, encara s’ha d’acabar de concretar alguns detalls de l’acte, entre ells el recorregut específic que es farà, en funció del tràfic i la circulació de vianants durant el dia en qüestió. 

Ara, a un mes de la mobilització, s’està fent una campanya de publicitat del moviment a les escoles (tant públiques com concertades) i a les entitats, associades a ‘Som Escola’, perquè hi participin i per fi aconseguir l’objectiu que es persegueix, aconseguir una veritable escola en català i de qualitat.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.