La tornada a l’escola!

La tornada a l’escola va lligada a recuperar els horaris i la rutina, però també és sinònim de despesa extra en l’economia domèstica. I no és poca, tenint en compte, que enguany el retorn a les aules serà un 9% més car que el 2016.  Així ho ha calculat la Unió de Consumidors de Catalunya en funció de costos com els dels llibres de text, el material escolar o els uniformes, que els pares han d’assumir (sí o sí, per si no ha quedat clar).

Si a més, tenim en compte que la Marina torna a situar-se en el pòdium de l’atur, amb unes xifres del 9,1% a la Marina de Port i  16,3% a la Marina del Prat Vermell, la més alta de la ciutat, la pujada de setembre, és evident, que es fa més costeruda.  Per tant, és possible que els veïns de Vallvidrera (que redueixen per cinc l’atur a la Marina del Prat Vermell) no obrin els ulls com taronges quan llegeixin que només en material escolar i llibres poden gastar 315,5 euros a la pública, 518,85 a la concertada o 748, 70 a la privada. Però no és tot! A aquestes dades cal sumar els uniformes i xandalls, els serveis d’acollida matinal, el menjador, el transport o les activitats extraescolars. La despesa, per tant,es multiplica!

Però acceptem, després que els nens hagin estat gairebé tres mesos de vacances, on segur que la despesa de colònies, casals o activitats d’estiu ja ha tingut conseqüències en l’àmbit familiar. Tornem, doncs, amb les sumes i les restes. Així, un any i un altre i un altre.

I el més curiós de tot, és que si algú fa una cerca a Internet sobre el tema, trobarà milers de consells per estalviar: “repassa el material que tens, fuig de les marques, aprofita les rebaixes, no demanis crèdits ràpids…”.  Però i les beques menjador? I les del transport escolar? Sembla que qüestions tan bàsiques no interessen i és millor aconsellar que solucionar.escola

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.