Arriba la XXXII edició de la trepitjada de raïm al carrer Plus Ultra

Agustín Forteza

El barri del Plus Ultra es prepara per celebrar els dies 15, 16 i 17 de setembre la 32a edició de la trepitjada de raïm al carrer. Com cada any, la Missa a la Parròquia de Mare de Déu de Port en memòria dels difunts del barri donarà el tret de sortida a la festa. El barri organitzarà activitats per a totes les edats com ara àpats populars al carrer, jocs i espectacles infantils, cantades d’havaneres amb el grup Folk Montjuïc, balls populars… tot sense deixar de banda la tradicional benedicció de la verema, la trepitjada de raïm i, finalment, la degustació del most.

L’origen d’aquesta celebració l’explica Francesc Boix, president de l’Associació de Veïns de Plus Ultra: “Antigament en les terres on ara hi ha cases, hi havia vinyes, i els nens i nenes hi anaven a trepitjar el raïm quan es feia la verema”. Fa 28 anys, el carrer Peña va voler rememorar aquest acte i va organitzar la Trepitjada de Raïm al Carrer, recuperant així l’esperit d’una festa que molts veïns mantenien en el record.

Posteriorment l’Associació de Veïns va agafar el relleu, i amb la col·laboració de l’antic Celler Peña, va organitzar la festa per a grans i petits. “Vam seguir amb aquesta festa perquè era una manera de millorar el barri”, explica Francesc Boix, president de l’Associació de Veïns del Plus Ultra. De fet, els seus veïns n’estan molt orgullosos perquè és l’única trepitjada que es manté a tota la ciutat.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.