Aquest 2015 comencem a fer una BCN a l’abast de tothom, per Albert Deusedes

Fa anys que les famílies barcelonines, totes, però especialment les classes més populars i treballadores, pateixen una crisi econòmica brutal. Brutal per la seva gravetat sistèmica, per la seva durada i, a més, per les receptes equivocades, injustes i absurdes per combatre-la, que els governs de dretes, tant de Madrid com d’ambdós costats de la plaça Sant Jaume, estan duent a terme. Aplicant les mateixes receptes que ens han portat fins aquí i, a sobre, utilitzant la crisi com a coartada per retallar drets, serveis i ajuts socials indispensables. Aplicant, en definitiva, el que sempre han volgut fer, que la crisi com a justificant els ha permès i que magistralment han sabut acompanyar de les pertinents dosis de banderetes i fals patriotisme.

La realitat, però, és tossuda i al final ni la propaganda més elaborada, persistent i convenientment distribuïda la pot amagar. I és que el govern de la ciutat no només està en minoria, cosa que no seria problema, sinó que erra permanentment a l’hora d’entomar i prioritzar problemes, per desesperació i desgràcia dels barcelonins i barcelonines.

Així i tot, aquest any 2015 ha començat amb una notícia històrica per a tots els barcelonins i barcelonines. Per primera vegada el preu del transport públic ha baixat. Podria semblar que el govern de la ciutat ha estat sensible amb els milers i milers de famílies barcelonines que ho estan passant malament i que, per tal de fer-los la vida més fàcil, ha decidit fer un esforç per donar-los un cop de mà. Res més lluny de la realitat.

La realitat és que els i les socialistes, amb el seu alcaldable Jaume Collboni al capdavant, hem aconseguit introduir al pressupost municipal 2015 alguns punts absolutament cabdals per la millora del dia a dia de les famílies de Barcelona per intentar, malgrat el govern actual, posar a Barcelona una mica més a l’abast de tothom.

D’aquesta manera, des de l’oposició, hem aconseguit incloure al pressupost un pla de xoc pels aturats de molt llarga durada, un pla de formació ocupacional per a més de 20.000 aturats amb més de dos anys a l’atur, impulsar un programa d’inversions als barris, l’expansió del dret a l’educació en la franja 0-3 anys (escoles-bressol) i la reducció de les tarifes del transport públic.

Alguns, aquells que es pensen que tothom és com ells, diuen que ho hem fet per interès i no sé quantes coses més. Doncs, sí!, així és, no s’equivoquen gens, ho hem fet efectivament per interès, pel nostre major i gran interès: els barcelonins i les barcelonines.

Albert Deusedes

Portaveu PSC Sants-Montjuïc

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.