11S-9N. La força de la gent

Hem guanyat l’11 de setembre. Era clau. Era vital per a tenir totes les opcions de guanyar en la consulta del proper 9N. No hi ha cap mena de discussió possible sobre l’èxit de la gran V de Barcelona. En la passada Diada, el poble de Catalunya va convocar la consulta. Sabem i som conscients que ha de ser el nostre president qui la convoqui, però l’11S el poble va manifestar de manera clara i inequívoca que està disposat a votar, que està disposat a guanyar el 9N.

Hem canviat la història… Recordem… Situem-nos al mes de setembre de 2012. Recordeu quin era l’objectiu polític per a aquest país? El pacte fiscal amb l’Estat espanyol. Les engrunes del pastís. Qui o què va forçar el president de la Generalitat a convocar eleccions anticipades? La gran manifestació de Barcelona del 2012. La força de la gent. Recordem… Mes de setembre de 2013. Ningú, absolutament ningú donava un euro per l’acord entre partits polítics a l’entorn de la data i la pregunta. És impossible –deienque partits tan diferents com CiU, ERC, ICV, EUiA i les CUP arribin a cap mena d’acord. Tots recordem que el mes de desembre, de manera sorprenent per a tanta gent, es va formalitzar i fer públic l’acord entre els sis partits. Quin va ser el desencadenant?

De nou, la força de la gent, aquesta vegada reflectida en la gran cadena humana que va recórrer el Principat de nord a sud. Enguany no serà diferent. De la mateixa manera que el 2012 i el 2013 vam aconseguir que els nostres polítics reflexionessin i, com no podia ser d’una altra manera, es posessin al servei del poble que els ha votat, també la gran V de l’11S del 2014 aconseguirà mantenir aquesta imprescindible unitat d’acció entre el President, el Parlament, la majoria de forces polítiques catalanes i la societat civil. Les nostres institucions i la ciutadania unides per a assegurar que puguem exercir el dret democràtic més elemental: el dret a vot.

La unitat és l’únic camí viable per a votar i guanyar el 9N. Per això l’Assemblea Nacional Catalana, en la seva declaració de setembre a Arenys de Munt, va convocar la Taula de Forces Polítiques i Socials per l’Estat Propi. Totes les organitzacions socials i polítiques favorables a la celebració d’aquesta Consulta han de ser-hi, han de participar en aquesta Taula unitària, perquè ha de ser el poble de Catalunya l’actor i garant d’aquest procés mitjançant les seves organitzacions polítiques i socials i les seves institucions. La Taula serà l’eina que ens conduirà al 9N i la que ha de garantir la unitat després, en el que serà també un camí difícil fins a la independència.

Ha arribat el moment decisiu, el moment de la veritat. Més enllà de la nostra actuació anterior, la història ens jutjarà pel que siguem capaços de fer a partir d’ara. La història dirà si haurem estat capaços d’estar a l’altura del moment polític, a l’alçada del que ens exigeix el poble de Catalunya.

Jaume Marfany
Vicepresident de l’Assemblea Nacional Catalana

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.