Pescadors

Pessebre a l'Open Arms

Avui ha nascut a Judea, un racó del Pròxim Orient, l’hereu d’aquest món, un nano envoltat només dels pares, de la cort d’animals que ja hi tenien la menjadora en arribar la família, i del grupet de veïns (llenyataires, pagesos, ramaders…) que hi porten productes de primera necessitat a la família de migrants en trànsit.

Sort tenen del poble menut!, que els conforta sense saber si la seva acció caritativa tindrà premi gros o menor, o si només de sentir la consciència tranquil·la és el premi.

Més tard tothom dirà que se l’esperaven, el nen-Déu, que les profecies no enganyen a qui no té res a perdre i li posa fe, ingredient que no pot faltar. Diguem-li confiança en la solidaritat necessària per tirar endavant la vida.

Ja adult, el nen lidera una colla de seguidors sense cap més xarxa que la paràbola, uns relats extravagants que parlen del valor de la vida humana, i que els converteixen en pescadors d’homes pel bé d’altri, dels que s’ofeguen, com d’altres pesquen peixos, corall o perles en benefici propi. Persones humanes, sense distinció d’edat, sexe, raça o religió.

El mar impressiona. I el mar de la vida també. Perquè en el món també hi ha mal, ens hi sentim sols i tenim por.

Pessebre al port de Barcelona, 2021

Avui també vull informar als creients i als no creients en paràboles que els pescadors de persones en perill de mort al mar han fet una escala tècnica al port de Barcelona. L’Open Arms hi farà estada durant la fira de Nadal, i el podrem visitar del 27 al 31 de desembre i del 3 al 5 de gener.

─ Què hem de fer-ne, nosaltres?

No gaire cosa. Només saber que ens esperen per explicar-nos la realitat de les persones que rescaten al mar.

Sabem que les guerres desplacen les persones de lloc, com també ho fa l’explotació dels recursos dels països pobres pels rics. Només un exemple: empreses multinacionals europees acaparen la pesca al Senegal, i obliguen els joves a emigrar.

Compartint la pesca amb les gavines

─ I què hi trobarem?

Ens ho expliquen en aquest enllaç.

Ja sabeu: demà els canelons de sant Esteve, i a partir de demà-passat ja podem anar-hi al port.

Que vagi de gust la visita! I bon Nadal!

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.