El festival 48h Open House Barcelona inclou visites a dues promociones d’habitatge de la Marina del Prat Vermell

Festival 48h Open House Barcelona./ Foto Web

El festival d’arquitectura “48h Open House Barcelona” torna a la ciutat metropolitana el cap de setmana del 21 i 22 d’octubre. La d’enguany és la 14a edició, i ha organitzat una sèrie de visites guiades i portes obertes en més d’un centenar d’edificis de la ciutat per descobrir diferents espais emblemàtics de l’àrea metropolitana i que habitualment no es poden visitar perquè no són oberts al públic.

En són exemple la Torre de les Aigües del Tibidabo, els pavellons de la SEAT amb la col·lecció de cotxes antics, la Casa de les Punxes, Casa de Lleó i Morera, la Pèrgola de la Ronda de Dalt, el refugi Antiaeri del mas Guinardó, i l’habitatge cooperatiu Cirerers. Igualment, enguany, el barri de la Marina del Prat Vermell pren especial rellevància.

El diumenge 22 serà el torn de visita dels habitatges nous del Prat Vermell. L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de l’Habitatge i la Rehabilitació, ha obert la possibilitat de visitar per dins dues promocions noves d’habitatge públic entre les 10 i les 14 hores. Les primeres són les del carrer Ulldecona 2-10, amb 72 habitatges públics de lloguer social. Les segones són del carrer Cal Cisó 49-59, amb un total de 108 habitatges.

Les dues promocions públiques que obren les portes al públic durant el festival destaquen pels diferents sistemes d’eficiència energètica i sostenibilitat amb què han estat dissenyades i construïdes. Alhora també destaca l’entorn, ja que la Marina del Prat Vermell, a més de ser un dels barris amb potencial de creixement de Barcelona en la dècada vinent, està urbanitzat amb una perspectiva mediambiental que aprofita les aigües residuals i l’energia que s’allibera des del port de Barcelona, així com també respecta les zones comunitàries, prioritzant els vianants als carrers.

A més, una part de la programació es dedica a Lluís Domènech i Montaner, arquitecte del Palau de la Música Catalana, la Fundació Antoni Tapies o el recinte modernista de Sant Pau, entre més.

A banda de Barcelona hi participen sis municipis de Catalunya: Badalona, Santa Coloma de Gramanet, Sant Joan Despí, l’Hospitalet de Llobregat, Vilassar de Dalt i Sitges.

El 48h Open House Barcelona 2023 és una associació cultural sense ànim de lucre que treballa per divulgar el patrimoni arquitectònic de la ciutat. Promou l’arquitectura i busca ajudar a entendre-la com a component imprescindible de la cultura.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.