Una gran mentida

La policia a l'escola SEAT durant la jornada del referèndum del 2017.

Per: Elisabet Nieto

Elisabet Nieto

Sóc de les que creuen fermament en la democràcia i per això mateix crec que s’han de fer les coses de manera legal. L’1 d’octubre molta gent va ser irresponsable portant els fills a fer vigília, i després confrontant-los com a escuts. D’aquell dia conec gent que va votar fins a cinc vegades, i que em va dir que era una fatxa, només perquè vaig decidir, jo també lliurement, no anar-hi a votar. Per què ho havia de fer si no hi creia i a més no era legal?

S’ha arribat a un extrem que em sembla del tot irresponsable. Aquell dia de l’any passat, malgrat no votar, vaig fer una volta pel barri i vaig veure només dos Mossos, els veïns van poder votar sense problema. Certament va haver-hi llocs on es va exercir la violència i  es van repartir hòsties que no es justifiquen sota cap circumstància, però també és cert que es van dir moltes coses que no eren veritat (recordem la mentida dels dits trencats).

El que reclamo és que se’ns respecti. No pot ser que pel fet de no estar d’acord amb la independència se’ns assenyali. No pot ser que se’ns demani respecte però en canvi no se’ns respecti als que ens sentim tan catalans com espanyols. Als que no volem trencar aquest vincle amb la resta d’Espanya perquè té a veure amb les nostres arrels. I no per això som fatxes.

Fa uns dies, com que sóc devota de la verge del Pilar portava una estampa amb una cinta que té els colors de la bandera d’Espanya. Un veí em va increpar perquè, segons ell, això em convertia en fatxa i en unes quantes coses més. Si hi ha gent que vol la independència, em sembla molt bé, però també hi som els que no, i no per això som menys catalans o uns fatxes.

Tots sabem que el resultat d’aquell referèndum no es pot considerar vàlid. Senzillament va ser un acte il·legal i sense les garanties necessàries per a donar-li validesa, per molt que es persisteixi en voler fer-lo valer.

A més, aquest conflicte està fent perdre llocs de treball perquè és ben sabut que on hi ha conflicte, la gent no hi viatja. Els partits polítics, tant uns com els altres busquen el seu propi interès. El bé comú, el de tota la comunitat, no els interessa. Penso que hi ha molta gent que s’ha cregut les meravelles que prometia la independència i no se n’adona que tot va ser una farsa i una gran mentida.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.