Fer propaganda de tot

Vicenç Larrotcha

Text enviat per Vicenç Larrotcha

Desconec tot el relatiu al cas de Juana Rivas i la seva sentència condemnatòria com per tenir una opinió formada tret que potser ha estat molt mal aconsellada i un gran afany de protagonisme, segons pot semblar, així que no opinaré sobre el tema concret i esperaré sobre tot el dictamen de la instància superior on suposo anirà aquest enrevessat cas.

Però el que sí que em fa angúnia i m’emprenya en general, és la demagògia com es tracten aquests casos, o altres semblants… on es veuen implicades persones de gènere diferent. Les ments recargolades hi troben el moment idoni per inventar-se el relat objectiu a la carta i justificar les posicions, o contra els homes o contra les dones. I es queden tan amples. És igual el què ha passat: o es culpa la dona perquè les dones, ja ho sabem, són però que molt perverses i de natural dolentes… o es culpa l’home perquè és ben sabut, som tots uns masclistes fastigosos. Cadascú, des de la seva posició, aprofita per refer el relat al marge dels fets objectius i fer la seva pròpia propaganda interessada.

També és cert que hi ha una certa moda progre institucional en què, és clar, davant del dubte, la dona és innocent sempre, i si dius el contrari o en tens dubtes raonables ets un masclista i misogin fastigós.

Malauradament és del tot cert que hi ha homes el comportament dels quals és del tot inadmissible de totes, totes i ha de caure sobre ells tot el pes de la justícia. Però, alhora i també malauradament hi ha dones que menteixen descaradament moltes vegades aconsellats per advocats i grups interessats.

Per aquests progres que he esmentat abans, ja ho sabeu: si ho fa un home, és un malparit, si ho fa una dona… pobreta ha fet bé després de deslliurar-se del calvari que ha passat.

Vicenç Larrotcha

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.