Absolts els tres policies acusats per un intern del CIE d’haver-lo agredit

SARA TORREMOCHA|

El jutjat va decidir ahir absoldre tres agents de la Policia Nacional acusats d’haver comès injúries i agressions contra un intern del CIE de la Marina (a la Zona Franca).  El magistrat assegura que no hi ha proves d’aquests atacs: les injúries no es poden comprovar perquè la gravació analitzada no té audio i  no veu agressió en l’actuació dels agents, tot i que considera que es van extralimitar amb l’intern, empentant-lo. A més, assegura que aquest fet és “el clar desencadenant” de la “desobediència activa de l’intern“, que va tenir lloc a continuació.

Els fets de la sentència s’ubiquen el 5 de febrer, quan els agents acompanyaven l’intern cap a fora del menjador. Aleshores,  aquest va fer “un gest rebel” amb el braç, quan un dels policies el va tocar, un acte que el magistrat no ha considerat un símbol de desobediència.

Aleshores un guàrdia empenta per l’esquena l’intern, provocant -li una reacció “alterada” del denunciat.  Els fets acaben amb una reducció dels agents, que en paraules del jutge, sí que va ser “proporcionada”.

Tot i que el magistrat no veu els cops que, segons l’advocat de l’intern, aquest va rebre durant la reducció, sí que manifesta la “desproporció” de l’empenta que origina els fets. Aquesta extralimitació és especialment important perquè el denunciant pateix una discapacitat intel·lectual lleu acreditada per informes mèdics i els policies en tenien constància.

Per l’altra banda, el jutge també ha absolt l’intern, que havia estat acusat pels agents d’haver donat patades i cops de puny als policies sense cap motiu aparent. Aquesta versió, que és la sostinguda pels tres agents davant del seu superior i tramesa al jutge, és,  falsa, en opinió del magistrat.

La plataforma Tanquem els CIE ha comunicat que, tot i que celebra que “la denúncia hagi desencadenat en un primer judici per agressions al CIE de Barcelona”, considera que és una sentència “contradictòria”.

Per la seva banda, durant els pròxims dies, la defensa recorrerà la sentència en apel·lació, alertant que la data de deportació d’aquest jove està prevista pel dimarts 18 de març.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.