El consell del barri reuneix desenes de protestes del veinat

SARA TORREMOCHA|

 

Ahir, 24 d’octubre, a partir de les set de la tarda es va celebrar el Consell del barri de la Marina del Port i la Marina del Prat Vermell al centre cívic Pepita Casanellas. L’acte va ser presidit per Jordi Martí,  com a regidor del districte de Sants- Montjuïc, el Sergi Sarri, com a conseller tècnic i l’Abert López, com a conseller de Barri GMD CiU.

La taula va comptar també amb el Francesc Boix, en la seva funció de vicepresident del Consell del barri de la Marina de Port, i amb el Jordi Cortés, el seu homòleg en el Consell del barri de la Marina del Prat Vermell. A part d’aquest càrrec, ambdos representen alhora la AVV del Plus Ultra i d’Eduard Aunós, dels que són presidents respectivament.

Acabaven de tocar les set de la tarda i la sala plena de gom a gom esperava l’inici de l’acte. Tal i com estava programat, el Consell del Barri es va iniciar amb l’aprovació de l’acta de la sessió anterior, realització sense dil·lació.

Aleshores, Jordi Martí, com a regidor del districte, es va dedicar a fer una breu repassada pels punts més rellevants del Pla d’Actuació de Barri, incloent tant les remodelacions que s’estan duent a terme a l’actualitat com les que es preveuen que s’executin en aquests darrers mesos del 2013. En aquesta enumeració trobem, entre altres les remodelacions dels Jardins de Ca l’Alena, el projecte del poliesportiu de Sant Cristòfol i les obres del sector de Can Clos, amb la polèmica obertura del carrer  Diligències. En aquest aspecte, el regidor va expressar la voluntat del districte d’incorporar les queixes dels veins al projecte inicial, assegurant que “comprenen les seves pors, motivades en part per la manca d’informació”. Això sí, ràpidament va voler aclarir que “projecte no va ser ideat en aquell mandat”, relegant la responsabilitat del pla als seus antecessors.

Després del parlament de Jordi Martí, el micròfon va estar per l’Albert López, com a conseller de Barri GMD CiU, que va abordar el punt sobre la seguretat i la prevenció al barri. Nodrint-se de les dades oferides per la Guàrdia Urbana, l’Albert va esmentar els problemes de convivència que els mateixos veïns havien denunciat a aquestes forces de seguretat. Entre les queixes esmentades es fa referència a l’incivisme dels qui no respecten l’horari comercial o dels qui consumeixen alcohol en l’espai públic. A més, hi ha veïns que denuncien la presència continuada d’individus de procedència romanesa dedicats a la recollida de ferralla.

A part d’aquest problemes de convivència, i després de detallar les xifres d’episodis de inseguretat viscuts al barri,  l’Albert va volgut exaltar la tasca de la Guàrdia Urbana com a vetllador de la seguretat ciutadana del Barri de la Marina de Port i de la Marina del Prat Vermell. Ho va fer en referència a l’operació Marina, el sistema de control que les tardes del dia a dia s’emplaça en els principals centres suceptibles a conflictes.

La lloança de l’Albert López dedicada a la Guàrdia Urbana va aixecar els veïns, que ja feia estona que es mostraven ansiosos per parlar. Lluny del reconeixement del conseller, els veïns presents van manifestar que es senten “totalment oblidats per la Guàrdia Urbana i pels Mossos d’Esquadra”. “No es passegen pels nostres carrers, ni tan sols es dignen a baixar dels cotxes si els necessites”, comenta un assistent. “Jo vaig trucar insistentment una nit a la Guàrdia Urbana, però ningú va respondre a la trucada”, afegeix una altra veïna. Davant d’aquest panorama un tercer veí conclou “està clar que quan els necessites no hi són”.

Fins i tot abans de parlar, els voluntaris i usuaris de la Platgeta de la Marina ja havien cridat l’atenció dels assistents amb les seves samarretes grogues. La protesta s’ha materialitzat, però, amb la intervenció de la Mercè Garcia, en representació als pares dels nens que assisteixen a l’activitat.  L’esplai, que es duu a terme per voluntaris els dissabtes al matí, es quedarà sense un espai on poder realizar-se el pròxim 18 de novembre, a partir d’unes desavinences amb la Unió d’Entitats. Com que fins ara les alternatives plantejades no responen als interessos dels encarregats de l’esplai ni dels usuaris, el regidor s’ha compromès a estudiar altres ofertes per evitar que La Platgeta de la Marina es quedi sense lloc.

D’altra banda, els veïns han denunciat la precària xarxa de transports del barri, que a més de no comptar metro, té mancances en el servei d’autobusos, com es va intentar pal·liar amb l’augment de serveis de la línia 13.

Entre les demandes veïnals hi ha més oferta en equipaments esportius, sistemes de prevenció de la seguretat ciutadana i resolució dels problemes de convivència.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.