S’inaugura l’exposició ‘Reminiscències’

Redacció i Fotografia:Laura Sicilia

“Per aquí han passat exposicions molt bones, però per a mi aquesta és la millor”. Així valorava l’artista del barri Benito Maín ‘Reminiscències’, l’exposició d’Eduard Anta què es va inaugurar el dilluns 11 a la Biblioteca Francesc Candel. A les 19h en Joan Gascueña, veí de la Marina i membre d’Òmnium Cultural, donava inici a l’acte amb la presentació d’aquest artista què, tot i que es defineix com a pintor, “Jo sóc de pintura” deia, també domina altres disciplines com la ceràmica, el mosaic, els vitralls o l’escultura.

La inauguració va comptar amb la presència de més de vint persones, entre elles familiars, amics i companys del pintor. Un dels presents va ser el veí Iñaki Del Castillo, escultor, el qual, a l’igual que en Benito Maín, va donar el seu punt de vista com a artista sobre la mostra. En l’acte també es va poder gaudir d’un petit concert realitzat per la Lídia Gascueña, la Teresa Morales i l’Albert Pamies, professors de la nova escola de música Umbel·la, ja que la Lídia Gascueña va ser companya de l’Eduard Anta a L’Escola de Bosc de Montjuïc i ha estat la impulsora, juntament amb el seu pare, de portar els quadres de l’artista a la Biblioteca del barri. També va ser present en José María, qui va recitar una poesia, “L’alba”, la qual guardava certa relació amb les obres exposades. Unes obres què  l’artista ha realitzat al llarg de diferents anys i que reflectida ”el tema existencial, el tema del passat, del record. M’ha atret sempre tot allò antic, la nostàlgia” “Cada objecte té la seva simbologia i els quadres fan un diàleg entre ells”.

Ous com a símbols de l’origen, simis com a representació dels avantpassats, cargols com a record de la infància és el que es podrà veure fins al 28 de febrer a la Biblioteca de la Marina.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.