Jornada reivindicativa al sector de l’educació

RAQUEL M. MARTÍNEZ|

Molts estudiants del barri de La Marina, sobretot de secundària i universitaris, s’han sumat a la vaga i a la manifestació multitudinària del centre de Barcelona.

La vaga a les escoles de secundària, que ha durat en molts centres educatius des de dimarts 22 fins avui, ha conclòs amb una multitudinària manifestació al centre de Barcelona. A aquesta jornada reivindicativa s’hi han sumat també molts estudiants universitaris, que no han assistit a classe i –en molts casos- s’han mobilitzat per demanar una educació pública de qualitat.

Les aules d’ escoles i instituts del barri han quedat buides. L’acció s’ha situat avui entre la plaça Universitat i Pla de Palau, on estudiants i professors d’arreu de Catalunya han cridat contra la LOMQE (Llei orgànica de millora de la qualitat educativa) i contra el ministre Wert i les retallades, i a favor d’una escola pública, de qualitat, i en català. Han sigut freqüents proclames com “El català no es toca”, “No, no, no a la privatització” o “Si somos el futuro, porque nos dan por culo”. Cal ressaltar que ha sigut una manifestació pacífica, amb pocs altercats i poca intervenció de les forces policials presents. La Guardia Urbana ha xifrat l’assistència en 30.000 persones, mentre que els sindicats parlen d’unes 170.000.

Aquestes mobilitzacions que cada cop més sovint es convoquen a l’àmbit de l’educació són comprensibles si mirem les actuacions governamentals dels últims quatre anys. D’una banda, les grans retallades en educació, que han afectat als recursos d’ensenyament i als sous del professorat. D’altre banda, lleis impopulars, com la LOMQE, acompanyada de les declaracions del polèmic ministre Wert, que afecten directament el sistema educatiu català i l’ús de la llengua catalana. Tot això dóna com a resultat un ambient de crispació i protesta dins i fora de classe.

1 COMENTARI

  1. Esta bé, pero venint del diari de la marina, esperava alguna dada mes concreta sobre l’addesio i el seguiment a les escoles del barri.
    Igualment et felicito per la feina periodistica!

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.