A la Marina hi ha moltes dones valentes, amb empenta. Que han pujat un munt de fills, han treballat de sol a sol, han migrat per tenir una vida millor, han lluitat pels drets socials… Dones que no s’aturen davant de res, dones com tu, com la teva mare, com la teva veïna.
12 representants d’aquestes dones anònimes i estupendes, han estat treballant en un projecte teatral que ha durat 9 mesos. Ha estat un embaràs artístic en el qual han pogut formar-se com a actrius i participar en un procés de creació col·lectiva. Aquest procés ha desembocat en la producció d’una sèrie de textos magnífics, plens d’anècdotes i de detalls de les vides invisibles, quotidianes, de milers de dones, i també d’una obra de teatre que és un cant de reconeixement a totes elles, perquè és gràcies a aquesta valentia i a aquesta lluita que el món va endavant.
Aquesta obra s’anomena “La Corrala”, en honor als patis de veïns on antigament s’hi representava teatre popular, i perquè en aquests patis i celoberts s’hi estableixen relacions de veïnatge, de solidaritat, de suport mutu entre les persones. Aquesta obra, plena de bellesa i des sentiment, basada en la vida de 8 dones de la Marina, és una peça intimista, genuïna, fresca, que neix de la mà de persones que mai havien participat en ona obra de teatre ni s’havien plantejat escriure una peça literària.
L’estrena de l’obra es farà el 28 de novembre a les 19h a la Sala Pepita Casanellas, i serà l’acte central del Districte de Sants-Montjuïc pel Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.
Aquesta fita, la presentació de l’obra davant del públic, és tot un repte, però en realitat és només una peça del trencaclosques. L’objectiu real d’aquest projecte no és l’obra en sí. Aquesta és només una excusa, un mitjà, per donar veu a les dones, que a partir de les seves històries de vida han après a organitzar-se, a recolzar-se, a estimar-se a sí mateixes. És un procés d’empoderament personal i col·lectiu que no acaba aquí. És una aventura de llarg recorregut que acaba de començar.