De Clavé a Candel: festival d’homenatge de la cultura popular a l’autor d’Els Altres Catalans

FUNDACIÓ PACO CANDEL

En el marc del actes commemoratius del 50é Aniversari de la Publicació de llibre Els Altres Catalans, es prepara una festival d’homenatge de l’Associacionisme i la Cultura Popular a la figura de Paco Candel, que es celebrarà la tarda del dissabte 13 de desembre al Barcelona Teatre Musical, sota el nom “De Josep Anselm Clavé a Paco Candel”, a partir de dues trajectòries coincidents en la promoció social i cultural de les classes populars. Clavé culturalitzà els obrers del segle XIX, posant les bases de l’actual teixit associatiu i Candel, des de mitjans del segle XX, a partir de la proposta “Catalunya. Un sol poble” contribuí a la incorporació social dels nouvinguts. Des d’aquesta perspectiva, l’homenatge a Candel, també és un reconeixement de la immensa tasca desenvolupada pel pròcer de les societats corals Josep Anselm Clavé.

En l’organització de l’acte que, com en la resta  de la commemoració, coordina la Fundació Paco Candel, hi està implicat l’Ens de l’Associacionisme Cultural, així com diverses de les federacions que l’integren, Cors de Clavé, Teatre Amateur, Societats Musicals, Geganters, Colles Sardanistes…, en la intensió de promoure un esdeveniment memorable en el que intervindran les bandes de música de Cerdanyola i el Rincón de Ademuz, on va néixer l’autor d’Els Altres Catalans, així com les corals de La Lira, l’Aliança, l’Esperança, Joventut Tianenca i la macrocoral del Baix Llobregat-Anoia, en una segona part que anirà des de les cançons per a homes de l’època claveirana fins altres que es poden considerar música del nostre temps  Es preveu la participació de més de dos-cents cantaires dalt de l’escenari i un centenar de músics, amb l’estrena de la sardana “De Clavé a Candel” i de l’oda “A Paco Candel”, del mestre Josep Mut, qui va ser director de la banda municipal de Barcelona durant més d’un quart de segle; així també serà estrenada la composició “Si el món voleu canviar” del reconegut músic figuerenc Jaume Cristau.

També s’està programant una primera part amb diverses actuacions entorn a les aportacions a la cultura popular catalana d’artistes arribats per mitjà de la immigració, seguint la línea del propi Candel, que acabarà d’arrodonir un espectacle molt significatiu de la música popular catalana.

Les entrades ja estan a la venda a http://www.ticketmaster.es/ i a la Fundació Paco Candel (T. 93 432 45 60 o info@fundaciocandel.org)

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.