L’Ajuntament no destinarà cap partida pressupostaria per a la rehabilitació del Centre Social de Sants

Text i fotografia: Alejandro Flores

El govern municipal de Barcelona no rehabilitarà els espais del Centre Social de Sants, que es troben al número 30 del Carrer Olzinelles. La decisió, que la van rebre la setmana passada, va en contra del que havien pactat amb el consistori l’any passat, segons afirma el mateix Centre.

“El regidor ens va dir que no hi havia calés per fer el projecte, i ens va recomanar presentar-lo als pressupostos participatius, però vam decidir no fer-ho“, explica en Josep Maria Domingo, integrant del Centre Social. La decisió per part de l’Ajuntament de no destinar cap partida pressupostaria per a la reforma del local posa en perill el pacte, el compromís, al que havien arribat fa gairebé un any.

El local és de propietat municipal i es roba en una situació precària a causa del pas del temps -el Centre Social de Sants està a punt de fer 50 anys de lluita veïnal al barri- i és espai d’un gran ventall d’activitats de gairebé 30 entitats i col·lectius del Districte. El govern local del mandat anterior va convocar un concurs i varen guanyar un equip d’arquitectes amb el projecte ‘Al Centre’, amb la intenció de dotar d’un nou aire arquitectònic l’espai del Centre, però amb la decisió de l’Ajuntament aquest projecte queda paralitzat

Presentar el projecte als pressupostos participatius suposa un risc per a la continuïtat del projecte de rehabilitació. Malgrat la decisió de l’Ajuntament de no destinar cap partida pressupostària per a la reforma del local, tant el govern municipal com el Centre Social de Sants continuen amb les negociacions.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.