Visites al Port de Barcelona des de la Marina, autocars a full

L'Associació de Comerciants i la Marina Viva hi ha col·laborat

Portes Obertes al Port de Barcelona

Cues i més cues es van veure tot el cap de setmana a la cantonada entre Passeig de la Zona Franca i el carrer Foneria, davant la Sala Pepita Casanellas. Era el punt de partida de les visites a la Farola, i que s’han organitzat en el marc de l’Endisa’t, unes jornades d’obertura del Port de Barcelona a la ciutadania.

“Ha estat un èxit total l’afluència de gent vinguda d’arreu, de barris com Sants, la Bordeta, Poble Sec o Font de la Guatlla; alguns no havien vingut mai a la Marina. I també hem tingut inscrits de poblacions com Manresa, Pallejà, Hospitalet, Sabadell, Terrassa, Vilanova… un èxit absolut per nosaltres”, comenta la Laura Julibert, dinamitzadora de l’Associació de Comerciants.

I segueix la Mei Marquez, presidenta de l’Associació: “Fa anys que treballem per recuperar la memòria del barri, el nostre passat va ser marinenc de camps i masies i també d’una platja que alguns avis encara recorden. És important que el Port de Barcelona tingui aquesta sensibilitat i s’hagi obert a treballar en aquest i altres camps amb les entitats del barri, s’ho volem reconèixer i ho celebrem amb el mateix entusiasme amb què tothom hi ha participat de les visites el cap de setmana”, deia la presidenta. 

Visitants durant les jornades de portes obertes al Port de Barcelona.

Així mateix, el president del Port de Barcelona, Lluis Salvadó inaugurava les jornades el divendres, 24 de maig. Només en l’inici donava els objectius com assolits, ja que les entrades de totes les activitats, visites terrestres, marítimes i rutes històriques… s’havien esgotat molt de pressa, sobretot les visites marítimes, i les programades a la Farola des de la Marina.

Alhora l’autoritat agraïa la col·laboració de les associacions i entitats veïnals i comercials de tota la ciutat. I consultat a la roda de premsa d’inauguració respecte la col·laboració amb la Marina assegurava que és una primera fase, de coneixement i reconeixement dels actors, però que hi ha la voluntat de treballar també en l’àmbit laboral o educatiu en una fase posterior.

Presentació del llibre de poemes Desde la Farola de Josep Maria Pérez

presentació del llibre Poemes des de la Farola
Josep Maria Pérez a la presentació del llibre Poemes des de la Farola

En el marc d’aquestes mateixes jornades, el dissabte, 25 de maig prenien protagonisme a la plaça del Portal de la Pau de Port Vell el veí Josep Maria Pérez amb la presentació del llibre de poemes Desde la Farola. Un poemari en què aborda temes com la família, l’amor o diverses causes socials. L’edició del llibre és del Canal, mitjà especialitzat en les infraestructures portuàries.

A la presentació li han fet costat el director editorial de El Canal David Simó; l’exdirector del Port Vell, Adolfo Romagosa, i la directora de la Biblioteca Francesc Candel, Àngels Migueles.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.