Nova Marina velles oportunitats

La Marina del Prat Vermell

Francesc Almacelles Marina

Conseller Districte Esquerra Republicana de Catalunya

Marina

La Marina viu moments de profunda transformació, fet que se’ns dubte genera moltes expectatives, tot i això aquestes no han de servir per obviar  l’atenció a les necessitats històriques de la ciutadania.

Fa uns dies el Banc d’Espanya va confirmar la davallada de les rendes mitjanes dels menors de 35 anys, fet que es complementa amb la reducció de la propietat en mans d’aquests, així com dels que tenen rendes més baixes (ref.: EFF 2022). El que no diu l’informe és que tenir cura del territori és bàsic per revertir la precarietat, doncs aquesta no és un fenomen individual, es concentra allà on la vida sempre ha estat més complicada.

Davant d’aquesta tendència hi ha qui opta per discursos vehements que cerquen titulars però que massa sovint no aporten res que millori la realitat que vivim, des d’ERC sabem que els grans discursos si no s’acompanyen d’acció a la recerca de solucions només són exercicis de demagògia que no acompanyen  al nostre objectiu: ajudar a la gent a tenir una vida millor.

Per fer-ho l’administració ha d’atendre tant a les necessitats immediates com als grans reptes que necessitem per imaginar un futur millor, per fer-ho és imprescindible la col·laboració amb les entitats socials i les privades, com també amb determinades entitats públiques que incideixen i, en la pràctica, acostumen a donar forma al territori.

La Marina compateix veïnatge amb dues de les institucions econòmiques més importants del nostre país: El Port de Barcelona i El Consorci de la Zona Franca, la convivència és una constant que massa sovint s’ha caracteritzat per la indiferència, nosaltres pensem que només el coneixement mutu i la col·laboració són desitjables.

Impulsar aquesta col·laboració és quelcom complex, els punts de partida de cada part és diferent, alhora els legítims interessos de cada una han de ser respectats. Això no ha de fer oblidar als responsables polítics del Districte de Sants-Montjuïc l’enorme oportunitat que la col·laboració pot suposar.

Entre els dies 24 a 26 de maig el Port de Barcelona va dur a terme les seves jornades de portes obertes, aquests dies hem pogut copsar la seva voluntat de veïnatge sense desatendre l’impuls de l’activitat industrial i de serveis i la descarbonització de l’economia.

El Port de Barcelona, en col·laboració amb l’Associació de Comerciants de la Marina ha facilitat l’accés a ”La Farola” amb un gran èxit d’assistència ciutadana, també ha col·laborat en la presentació del llibre de poemes “Desde La Farola” d’en Josep Maria Pérez.

Aquestes col·laboracions són un exemple de com el veïnatge és quelcom que no respon només a la proximitat física, fonamentalment respon a la voluntat de ser part del territori on es treballa, com també es treballa per connectar la Marina amb el centre de Barcelona pel Morrot.

És amb aquesta voluntat que potser algun dia es podran complir vells somnis d’arribar al Riu Llobregat passejant amb bicicleta (per fer-ho avui l’única opció viable és la Gran Via) o arribar a la platja. Per fer-ho caldrà que tothom exerceixi el seu veïnatge com s’ha exercit aquest cap de setmana, sempre recordant la necessària entesa i convivència de tots els veïns.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.