Paralitzat el desnonament d’Alts Forns 61

ESTEL OLEART|

Un dels habitatges del carrer Alts Forns 61 ha estat motiu i testimoni de la solidaritat veïnal durant dos dies. Aquest ha estat el quart intent de desnonar la família (amb 3 menors) i també ha estat fallit. L’historial, però, és encara més llarg: la Irene i els seus fills ja van ser desnonats fa cinc anys i van anar a viure amb l’àvia. Aquest cop, doncs, es tractava del pis de la mare de la Irene.

Una concentració va tenir lloc davant de la casa de l’afectada durant tot el matí d’ahir, dimecres dia 2. Tot i que el desnonament podria haver tingut lloc fins a les tres de la tarda, el matí va acabar tranquil.

Membres de la PAH i veïns s’han concentrat novament davant del pis avui, dia 3, per evitar-ne el desallotjament. A mida que avançava el matí més gent s’ha acostat per demostrar el seu suport a la lluita. De banda sonora hi ha hagut xiulets, botzines i frases diverses.  Les samarretes verdes demanaven als cotxes que toquessin el clàxon en passar, i així ho han fet la gran majoria.

dI4
Un grup de membres de la PAH, equipats amb samarretes verdes, davant la porteria de la Irene.

A les 11.32 s’ha rebut una trucada de les persones que eren a la Ciutat de la Justícia intentant aturar l’ordre de desnonament durant la qual han informat que no ho han pogut fer i que els Mossos estaven en camí. Ràpidament s’ha format una assemblea on membres de la PAH han explicat el procediment per a bloquejar pacíficament la porta. Però els Mossos no han arribat i a un quart d’una s’ha sabut mitjançant un mediador que no vindrien. La comitiva judicial, però, encara havia d’arribar, ja que l’ordre seguia en peu.

Paral·lelament, una vintena de membres de la PAH ocupaven el Consorci de la Vivenda de Barcelona per exigir que una intervenció per aturar el possible desajotllament.

Aquesta tarda l’Ajuntament ha emès una nota de premsa en la qual es comunicava que es garentirà allotjament per a la família i que s’ajornarà el desnonament. Això es farà per dues vies: l’Oficina d’habitatge de                   Sants-Montjuïc  i el Centre de Serveis Socials La Marina. Així, es compleix amb el que ja s’havia afirmat al compte de twitter de Xavier Trias, en ser interpel·lat per Guanyem, la PAH de Barcelona i Ada Colau. El batlle va dir a través de la xarxa social que no es desnonaria la família sense donar una solució habitacional abans.

1 COMENTARI

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.