L’esport s’uneix al feminisme en Temps de Dona, Temps d’Esport

El passat 2 d’abril entre les 10 h i les 13:30 h, el Centre Cultural Estrelles Altes va organitzar als Jardins de Ca l’Alena la ja tradicional matinal esportiva “Temps de dona, temps d’esport”, on van assistir una setantena de dones del barri de la Marina.

Tot i que l’activitat es va haver d’ajornar per la pluja, i que encara persistia el fred, les dones d’Estrelles Altes i del barri van voler celebrar el 8 de març movent el cos, fent salut i aprenent més sobre feminisme.

Les assistents van participar de l’Ekincana dividint-se en grups i participant dels tallers preparats per l’ocasió. En aquest, es parlava de les actuals diferències que tenen les dones en l’actual societat, com per exemple la diferencia salarial o la manca d’oportunitats, entre altres temàtiques relacionades amb el 8M.

Així, a més de fer esport s’incentivaven els espais de reflexió, un canvi en l’activitat d’enguany que ha estat impulsat per les joves del centre. “Vam començar la iniciativa per reivindicar l’esport al barri, sobretot entre dones. Ara les joves van aprestant perquè a més de l’esport també sigui un espai on aprendre i reflexionar” explica la Toñi Fernández d’Estrellas Altas.

Això sí, es va mantenir la tradicional coreografia de cloenda on les assistentes van ballar la cançó de “Ay Mamá” de la Rigoberta Bandini amb la coreografia de l’Alberto Costas professor de Pilates. A més, van acabar ballant també “munyeiras” a ritme de les Tanxugueiras.

Una jornada que va acabar amb un vermut popular a càrrec de la Vinya, on es va continuar amb l’esperit festiu i alegre. “La majoria de les dones ens van donar les gràcies, els va agradar molt haver participat en els tallers i sobretot poder aprendre” afirma la Toñi.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.