Els veïnat descobreix amb entusiasme la Chalmeta

El sol i el bon temps van acompanyar als veïns i veïnes que encuriosits es van apropar a l’edifici cooperatiu la Chalmeta, durant la inauguració aquest dissabte 5 de març. Els socis i sòcies de la cooperativa van apostar per un acte, ben organitzat, amb espectacle musical i un bon pica-pica, com a carta de presentació a la resta del veïnat.

“Estem molt contentes de poder fer, per fi, aquesta inauguració, han vingut moltes veïnes del barri que volien visitar la Chalmeta i veure com és per dins, realment ” ens comentava la Karen Abe, una de les veïnes de la Chalmeta.

Per grups, els assistents, amb una presència majoritària de dones, van fer un recorregut per tot l’edifici, coneixent de primera mà els diferents espais, i aprofundint una mica més en com és la vida quotidiana i la comunitat en un habitatge cooperatiu.

“Doncs els pisos estan molt bé!”, “jo m’hi vindria a viure”, “on ens podem apuntar?”, “quina terrassa més ampla, això a altres pisos no ho trobem”… van ser algunes de les expressions que s’anaven sentint durant el recorregut de la visita. Tothom va quedar sorprès amb els resultats d’aquest primer projecte d’habitatge cooperatiu al barri.

Entre els assistents, el regidor del districte, Marc Serra, destacava l’èxit de la jornada “ara els veïns i veïnes poden entendre i tocar el que significa viure en un habitatge cooperatiu i segur que molts s’engresquen a participar, per tant, hem d’anar a més i somiar un altre projecte com aquest en el barri”.

La inauguració ha estat un primer pas “volem que la Chalmeta sigui un espai obert i comunitari on es pugui aprofitar l’espai per diverses activitats i iniciatives” ens explica l’Abe, i afegueix  “hi ha moltes oportunitats, entre elles mantenir aquesta essència que té Cases Barates, de sinergies, semblant a les que encara perviuen als pobles, d’ajuda i cooperació entre veïns”.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.