Comencen les obres del carrer Ulldecona, pel nou barri de la Marina del Prat Vermell

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Bagursa, ha iniciat les obres d’urbanització del carrer d’Ulldecona, entre el Passeig de la Zona Franca i el carrer de nova obertura anomenat de “Cal Cisó, al nou barri de La Marina del Prat Vermell. L’actuació, que té un cost de 3,3 M € i una durada aproximada de 10 mesos, arribarà fins al carrer d’Ascó i els carrers Pontils i Sovelles, entre els carrers d’Ulldecona i d’Arnes.

La remodelació dóna continuïtat a la fase d’obres finalitzada a la primavera d’aquest mateix any, a l’anomenat ‘sector 10’ (àrea delimitada pels carrers d’Ulldecona, Motors, i el Passeig de la Zona Franca) i que constitueixen un pas mes en la construcció de La Marina del Prat Vermell, un barri amb una superfície de  80 hectàrees de terreny (unes 40 illes de l’Eixample) i un potencial de 30.000 habitants. En total s’urbanitzarà una àrea de 14.859 m2, seguint els criteris marcats pel Pla Especial d’Infraestructures del barri de La Marina i de la Zona Franca.

Les obres proposen carrers ‘pacificats’, amb espais verds integrats, i sistemes innovadors de gestió i aprofitament de recursos naturals.

ulldecona - B - v04 (1)

Vista del carrer Ulldecona, amb la remodelació (Ajuntament de Barcelona).

Més espai per als vianants i més verd

El carrer d’Ulldecona, serà d’ús prioritari per als vianants, amb dues voreres laterals de 5 metres d’ample i un parterre central de 10 metres d’amplada interromput per placetes pavimentades, per tal de facilitar la comunicació i l’encreuament del carrer als vianants. A més, s’instal·laran totes les xarxes de servei (electricitat, gas, clavegueram, telecomunicacions, aigua).

Però la zona d’enjardinament no es limita a la presència d’arbres i parterres, sinó que es proposa com un entramat verd i continu, creant volums amb espècies arbustives, amb diferents mides i tipus d’arbres, buscant cromatisme, i olors diferents.

pontils - A - v04

Vista del carrer Pontils, amb la remodelació (Ajuntament de Barcelona).

Nous paviments i elements smart

Es combinaran paviemnts durs i tous, permetent el reg per infiltració de les aigües, amb l’important estalvi energètic que això comporta. A més, s’hi col·locaran bancs, papereres, pilones, aparcaments per a bicicletes, fonts, i bàculs d’enllumenat LED,  WiFi municipal i sensors de contaminació acústica i atmosfèrica.

Fotografia principal: Vista del carrer Ulldecona, amb la remodelació (Ajuntament de Barcelona).

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.