La veïna Maria Ortega, nomenada filla predilecta de Cabra de Santo Cristo, a Jaén

Filla predilecta
Text: Andrea Bello

Nascuda al poble de Cabra del Santo Cristo, Jaén, va venir a Barcelona cercant una vida millor.  El seu tarannà lluitador és reconegut no només pel veïnat sinó també per les institucions, ja que ha  estat mereixedora de la medalla d’or de l’Ajuntament de Barcelona. Ara el seu poble natal, amb el qual mai no va perdre els vincles, l’ha anomenada filla predilecta, en reconeixement a la seva trajectòria de vida.

Maria Ortega ha estat una figura clau per les lluites de les dones dels barris obrers. El 1953 va fundar, juntament amb altres companyes, el centre cultural de l’àmbit de la dona Àncora, primer de tot Espanya que s’hi definia. L’objectiu era aprendre a llegir i escriure. Amb aquesta voluntat de formar-se i l’esperit de superació inesgotable, la Maria va passar de ser una empleada de la neteja per a l’Ajuntament a jubilar-se com a directora de Casals d’avis.

Amb una fèrria voluntat per a formar-se es va guanyar el respecte i reconeixement de tothom.

I això no li va impedir implicar-se de manera compromesa en les moltes lluites veïnals: reclams i protestes per aconseguir un servei d’aigua, les escoles públiques, els centres sanitaris… Hi ha estat en totes i no deixa de transmetre l’alegria d’haver participat i la necessitat de continuar lluitant.  Per aquest esperit cap reconeixement no serà suficient.

El 25 de març sentíem la Maria, acompanyada, per sorpresa, de l’alcalde de Cabra del Santo Cristo, Francisco Javier Justícia, al programa Arrels de La Marina FM.

Un merescut agraïment a l’orgullosa veïna nostra i ara també filla predilecta de Cabra del Santo Cristo! Visca La Maria, La Marina i Jaén!

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.