Les joves d’Estrelles Altes desmunten els mites de l’amor romàntic

A través d'activitats interactives assenyalen les actituds masclistes i tòxiques que s'amaguen darrere la idea de romanticisme

Em pot atraure físicament una persona tenint parella? Necessito trobar una altra persona per sentir-me complet/a? He de permetre que la meva parella em miri el mòbil?

Aquestes són algunes de les preguntes que les joves d’Estrelles Altes van plantejar als veïns i veïnes de la Marina. Dissabte a partir de les 10 a davant la sala Pepita Casanellas es va poder participar en cinc activitats, relacionades amb cinc mites de l’amor romàntic: la mitja taronja (necessito algú per estar complet), el sacrifici (ho he de sacrificar tot per amor), l’atracció (si tinc parella no em poden atraure físicament altres persones), l’amor tot ho pot (Si hi ha amor no hi ha cap obstacle ni inconvenient que no es pugui solucionar) i la gelosia (és normal estar gelós si estàs enamorat d’una persona).

Cada activitat proposava un joc que obria el debat sobre el mite i fins a quin punt era cert i on estaven els límits. Les promotores de l’activitat explicaven la necessitat encara avui de tenir aquests espais “pensem que són mites ja superats, però no. Els joves d’avui dia segueixen creixent amb música i pel·lícules que reafirmen aquestes idees” comentava l’Alba, al que la Cristina hi afegeix “volem conscienciar a aquesta gent més jove, però també a tothom, la necessitat de tenir una educació per tenir relacions sanes, ja que és una de les bases per erradicar la violència de gènere”.

La iniciativa s’emmarcava dins del seguit d’activitats que durant tota la setmana hem pogut accedir al barri relacionades amb el 25N: Dia internacional contra la violència envers les dones.
Les activitats van estar acompanyades música de la mà d’una DJ, i a més, s’hi va instal·lar un punt d’informació jurídic social i legal per la dona i una paradeta de venda per recol·lectar diners per l’entitat.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.