Creació d’allotjaments de proximitat provisionals contra la gentrificació

Els nous Allotjaments de PROximitat Provisional (APROP) seran una realitat abans que acabi el 2018, amb una primera prova pilot que disposa d’un pressupost de 5,3 milions d’euros per construir 92 allotjaments (21 individuals i 71 dobles) per a unes 250 persones. Aquestes primeres promocions s’aixecaran en tres solars de Ciutat Vella, Sant Martí i Sants-Montjuïc, que concentren un problema més gran de gentrificació (procés de transformació física, econòmica, social i cultural d’un barri antigament degradat o de classe baixa que acaba essent de classe mitjana-alta), tot i que la previsió és que aquests habitatges s’estenguin progressivament a tots els districtes de la ciutat.

Els blocs que es construeixin s’ubicaran dins dels barris i combinaran diferents perfils de residents, persones inscrites al registre de sol·licitants d’habitatge protegit i persones en situació d’emergència habitacional. El fet que aquests allotjaments siguin transportables permet també mobilitzar una sèrie de solars que actualment estan buits, a l’espera de construir-s’hi els equipaments per als quals estan reservats.

“Hem multiplicat per quatre la inversió en habitatge, però necessitem que l’Estat i la Generalitat compleixin amb les seves obligacions, mentrestant exhaurirem totes les possibilitats que tenim dins de les nostres competències per donar resposta a les realitats de la ciutat”, ha declarat l’alcaldessa, Ada Colau.

Construir un habitatge públic requereix entre sis i set anys, segons els casos, des que s’inicien les feines administratives fins que s’hi pot entrar a viure. Amb el nou projecte aquest temps es redueix a nou mesos i permet oferir una resposta temporal fins que s’acabin de construir les promocions previstes.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.