El preu de l’aigua baixarà a l’Àrea Metropolitana de Barcelona a partir del pròxim 1 de gener

 Redaccio: Vanesa Alemán

El passat dimarts, 29 d’octubre, l’Ajuntament de Barcelona va aprovar el descens d’un 4,95% el preu de l’aigua a partir del pròxim 1 de gener del 2020. Aquesta reducció suposarà un estalvi conjunt de 16 milions d’euros per als 2,8 milions d’usuaris que se’n beneficiaran. Comptat i debatut, el preu de l’aigua s’ha reduït un 9% des de l’any 2016 i aquesta ultima rebaixa és la més gran de la història.

Els municipis beneficiats per la mesura mantenen la gestió de l’aigua en règim de concessió de servei públic a l’empresa Aigües de Barcelona, Empresa Metropolitana del Cicle Integral de l’Aigua (ABEMCIA), com ara Badalona, Barcelona, Begues, Castelldefels, Cerdanyola del Vallès, Cornellà, Esplugues, Gavà, l’Hospitalet, Montcada i Reixac, Montgat, Pallejà, el Papiol, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi, Sant Climent, Sant Feliu, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Cervelló, Santa Coloma de Gramenet, Torrelles i Viladecans.

L’Ajuntament calcula que sense aquest seguit de reduccions del 2015 ençà, els habitants de l’Àrea Metropolitana de Barcelona pagarien 32 milions d’euros més aquest pròxim 2020. Així, s’assoleix l’objectiu que la població pagui un preu just per un recurs tan bàsic com és l’aigua.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.