El diari La Marina participa al Congrés Interpirinenc de Mitjans de Proximitat

L’Associació de Mitjans Informació i Comunicació (AMIC), ha tancat amb èxit la primera edició del Congrés Interpirinenc de Mitjans de Proximitat, celebrat dijous 24 d’octubre i divendres 25 d’octubre a la Seu d’Urgell.

El diari La Marina ha estat un dels 180 inscrits al Congrés. Amb aquesta trobada el que es pretén és fer valdre la contribució dels mitjans de proximitat a la dinamització territorial, pels vincles que s’estableixen entre els seus editors i el públic. A banda de la creació de comunitats, els principals eixos de la trobada van ser la transformació tecnològica i el model de negoci d’aquestes publicacions.

El president de l’AMIC, Ramon Grau, ha explicat la importància que tenen els mitjans de proximitat com a “eina d’identitat i arrelament” en comunitats que “necessiten molt que hi hagi mitjans petits, però forts”.

Un dels temes claus del congrés ha estat el model de finançament per subvencions, on ha destacat el model del País Basc. Grau creu que s’han de tindre en compte altres factors, a banda del de l’audiència, a l’hora d’atorgar subvencions, així, veu interessant que les ajudes es calculin en funció dels “costos estructurals” de les empreses, ja que en el cas del País Basc els recursos públics serveixen per a pagar un 30% dels seus costs de producció.

Davant l’èxit que ha tingut la trobada, l’organització es planteja dur a terme una segona edició en un futur amb l’objectiu de fomentar un espai d’intercanvi d’experiències entre els professionals de la comunicació.


FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.